Sommarjobb Drifttekniker avlopp

Sommarjobb Drifttekniker avlopp

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

VA-avdelningen ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. Vi söker nu tjejer och killar som vill hjälpa till med det viktiga arbetet att sköta våra anläggningar under sommaren.

Tjänsten är placerad på VA-avdelningens avloppsenhet, Sjöstadsverket. Enheten ansvarar för drift och underhåll av kommunens nio avloppsreningsverk med tillhörande pumpstationer. Sjöstadsverket är Karlstads kommuns största avloppsreningsverk som tar emot och renar spillvatten från närmare 70 000 personer. På Sjöstad finns även en biogasanläggning med uppgradering till fordonsgas.

Arbetsuppgifter
Du kommer att få göra enklare driftteknikeruppgifter, såsom spolning av bassänger, allmän skötsel och underhåll av anläggningen (både inne- och utemiljö) samt assistans och handräckning till ordinarie personal. Beroende på din erfarenhet kan även mer kvalificerade uppgifter ingå. Uppgifterna utförs främst på Sjöstadsverket, men även arbete vid pumpstationer eller andra reningsverk kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fyllt 18 år och som är intresserad av miljö och teknik. Vi ser gärna att du har examen från tekniskt gymnasium eller går sista året på tekniskt gymnasium. Eftergymnasial utbildning inom teknik eller miljö är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du är driftig och kommunikativ. Säkerheten är viktig på våra anläggningar och du ska därför vara ansvarstagande och ha lätt för att ta till dig instruktioner.

B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 mars 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.