Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning inom områdena miljö och livsmedel samt ger information, rådgivning och upplysning i olika miljö- och konsumentfrågor. Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar med bland annat med detaljplaner, bygglov, lantmäteri, kartor och geografisk information.

Som registrator tillhör du staben för de tekniska förvaltningarna (det vill säga teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och miljöförvaltningen) och Karlstads Parkerings AB. Staben har ca cirka 50 medarbetare fördelat på fyra enheter: ekonomienheten, HR-enheten, informationsenheten och utvecklingsenheten. Du kommer att vara placerad på informationsenheten.

Arbetsuppgifter
Du arbetar i ett team med registratorer, administratörer och nämndsekreterare som tillsammans garanterar att de tekniska förvaltningarna uppfyller kraven på hantering av information. Det innebär klassificering, skanning, registrering, uppföljning, statistik, utlämning av allmänna handlingar och arkivering. Till hjälp för detta används dokument- och ärendehanteringssystemen Lex, ByggR och Vision. I teamets uppdrag ingår även att ge service, stöd, och råd till de tekniska förvaltningarnas medarbetare, däri ingår mestadels registreringsuppgifter men även en viss del ekonomiadministration, utvecklingsuppdrag och andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär. Vad som kommer att ingå i just ditt uppdrag kan komma att variera utifrån vilken bakgrund och erfarenheter du har med dig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från att ha arbetat som registrator i offentlig sektor och därmed har god kännedom av de lagar som styr vår verksamhet. Vi ser gärna att du även har utbildning med inriktning på registrering, administration, informationsvetenskap, juridik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Tillsammans med övriga i organisationerna utvecklar vi verksamheten och arbetar mot en ökad digitalisering. Det är därför meriterande om du har jobbat med moderna ärendehanteringssystem och har erfarenhet av digitaliserade arbetssätt. Vidare är du strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten och har en god samarbetsförmåga och servicekänsla. För att trivas i rollen har du god förmåga att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter samt ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 19 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.