Projektledare inom ledningsnät

Projektledare inom ledningsnät

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

VA-avdelningen ansvarar för Karlstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar och har idag cirka 100 medarbetare. Vårt gemensamma uppdrag är att se till att vi har en säker och hållbar VA-försörjning nu och i framtiden. Vi formar och bygger ett Karlstad som skapar bra dagar för invånarna.

På enheten Projekt VA på VA-avdelningen arbetar 20 medarbetare som tillsammans ansvarar för strategisk planering och projektledning för hela VA-avdelningen. Inom enheten finns projektledare, byggledare, VA-ingenjörer och GIS-ingenjörer. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter där du har en viktig roll i Karlstads utveckling mot ett hållbart samhälle.

Arbetsuppgifter
Karlstad står inför en rad utmaningar inom den kommunala VA-försörjningen kommande år. Vårt ledningsnät behöver förnyas och utvecklas för att möta framtidens behov och krav på kapacitet, miljö och säkerhet för att garantera den långsiktiga VA-försörjningen för kommande generationer.

Nu söker vi en engagerad och drivande projektledare inom VA-ledningsnät. Som projektledare leder och ansvarar du för genomförandet av hela projektet, från planering och upphandling till överlämning av färdig anläggning till drift och underhåll. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för projektens framdrift och se till att projekten genomförs enligt uppsatta mål med gott resultat. Du är den sammanhållande länken när det gäller bland annat ekonomi, tidplaner, arbetsmiljö, dokumentation och information.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom väg och vatten, energi- och miljöteknik eller annat relevant kunskapsområde, alternativt har förvärvat dig kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig på annat sätt. Har du erfarenhet av arbete som projektledare eller tidigare arbetat inom området VA-ledningsnät är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående och kan driva projekt från start till mål. Projektledaren ansvarar för projektgruppens resultat i nära samarbete med kollegor, konsulter och entreprenörer, därför är det viktigt att du har en särskilt god kommunikations- och samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Att kunna arbeta strukturerat, ta initiativ och analysera komplexa frågeställningar är förmågor som vi värdesätter högt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.