Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Karlstad är mitt i den största stadsomvandlingen i modern tid och vi på teknik- och fastighetsförvaltningen har en stor del i att förverkliga dessa planer. Kom hit och bli en av oss!

På avdelningen för offentlig utemiljö ansvarar vi för den offentliga och vackra miljön som du upplever i Karlstad kommun. Tillsammans jobbar vi med gator, parker och torg för att skapa en trygg och attraktiv miljö, där människor trivs och får goda förutsättningar till en hög livskvalité. Tjänsten är placerade på parkenheten som ansvarar för att utveckla och förvalta kommunens gröna ytor, lekmiljöer och parker.

Arbetsuppgifter
I takt med att Karlstad växer behöver vi förstärka vårt team med ytterligare en parkingenjör. Som parkingenjör är du med och utvecklar Karlstads stadsmiljö, parker och grönområden. Arbetet sker i samverkan med övriga enheter och avdelningar inom teknik och fastighetsförvaltningen, andra förvaltningar samt externa samarbetspartners.

Du kommer framförallt att arbeta strategiskt och proaktivt med kommunens parkytor. I tjänsten ingår en bredd av arbetsuppgifter för att skapa en hållbar framtid. Det kan bland annat handla om att inventera och kartlägga våra vackra tillgångar för att tillse att de levererar de ekosystemtjänster vi behöver.

I rollen kommer du även att medverka i exploatering- och infrastrukturprojekt som sakkunnig inom växters förutsättningar för bra etablering och drift. Som parkingenjör står du i nära kontakt med politiken och medborgare samt även med myndigheter för att kunna bedriva ditt arbete framåt.

Du ingår i ett team med parkingenjörer, landskapsarkitekter och samordnare på enheten, vilka jobbar tätt ihop tillsammans med vår driftenhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som för uppdraget har en relevant grön utbildning. Du har arbetslivserfarenhet från liknande arbete och det är meriterande om tidigare har jobbat i kommunal verksamhet. Du har ett engagemang och intresse av utveckling av både gröna stadsmiljöer och parker.

Du värdesätter samverkan och dialog och kan se helheter i samhällsbyggandet. Arbetet kräver att du har bra samarbetsförmåga, att du är självgående och ansvarstagande samt kan arbeta kreativt och strukturerat. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har god vana av Microsoft 365 och önskvärt om du även har kunskaper inom GIS, CAD, Adobe. För tjänsten behöver du ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.