Mark- och exploateringsingenjör

Mark- och exploateringsingenjör

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 20 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvarar för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att erbjudas varierade arbetsuppgifter där du både kommer arbeta nära projektledare för stora projekt och själv leda mindre projekt. En viktig arbetsuppgift är att teckna avtal med exploatörer och följa upp dessa samt att sitta med som markägare i kommunens detaljplanearbeten. Du har ansvaret för att se till att avtalen genomförs efter kommunens riktlinjer. Du har en samordnade funktion för dina projekt och du kommer skriva fram ärenden till nämnd. Du kommer också arbeta med andra frågor som rör kommunens roll som markägare, där bla kontakter med ledningsdragande verk är en del. Arbetet innebär mycket kontakt med företag, kollegor inom kommunen och privatpersoner. Du kommer ha fler kollegor som jobbar med liknande arbetsuppgifter.

Löpande markförvaltning såsom arrende- och andra nyttjanderättsfrågor, tomträttsfrågor, avtalshantering och lantmäterifrågor kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom Lantmäteri, juristexamen eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal är meriterande, du kan t ex ha arbetat som förrättningslantmätare, jurist, projektledare eller mark- och exploateringsingenjör.

Du har goda IT-kunskaper och uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Som person är du engagerad, tar initiativ och uppnår resultat. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Det är viktigt att du är uthållig och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett önskemål.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.