Enhetschef projekt VA

Enhetschef projekt VA

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Beskrivning
VA-avdelningen söker nu dig som vill arbeta i en engagerande miljö där du blir nyckelperson i en samhällsviktig verksamhet där vi kontinuerligt utvecklar verksamheten för en säker och hållbar VA-försörjning. Nu söker vi en enhetschef till vår enhet Projekt VA.

Projekt VA ansvarar för den långsiktiga VA-planeringen inom kommunen. Vi bevakar och representerar VA-intressen i hela processen från översiktsplaner till realisering av exploatering- och investeringsprojekt. Vi ansvarar även för om- och nybyggnation av vårt ledningsnät, verk och övriga anläggningar. Enheten består av ca 20 personer som jobbar med VA i samhällsplaneringen, strategisk planering, va-kartan, modellering och kapacitetsberäkningar samt bygg- och projektledning.

Arbetsuppgifter
 • Att ansvara för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet för Projekt VA.
 • Ditt fokus är att skapa förutsättningar för medarbetare och verksamhet att leverera i vårt uppdrag till Karlstadsborna.
 • I ditt uppdrag ingår att fortsätta utveckla planering och projektledning inom avdelningen, tillsammans med övriga kollegor.
 • Skapa samarbeten och relationer med både interna och externa parter och utveckla verksamheten.
 • Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp och där förväntas du ta ett helhetsperspektiv för avdelningens verksamhet tillsammans med avdelningschef och övriga chefskollegor.
För oss är arbetsmiljön viktig och vi vill att du arbetar aktivt för ett gott arbetsklimat och trivsel på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
 • Akademisk utbildning inom ingenjörs- eller samhällsbyggnadsområdet, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig.
 • Kompetens och erfarenhet av VA-verksamhet. Vi ser gärna att du även har relevant erfarenhet ifrån minst ett av enhetens områden, det vill säga projektledning eller strategisk samhällsplanering för VA infrastruktur.
 • Du är en trygg ledare och har erfarenhet som chef.
 • Du ser din del i helheten, har förmåga att skapa bra dialog och är mån om att bidra till bra samarbete.
 • Du är driftig och har en förmåga att skapa och upprätthålla tydlig systematik i de viktigaste arbetsprocesserna för medarbetarna.
 • Du har en väl utvecklad organisatorisk förmåga med högt kvalitetsmedvetande.
Vi utgår ifrån att du har ett intresse av att utveckla dig själv som ledare och ett genuint intresse i att utveckla medarbetarna på enheten i dess funktion. Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.