Enhetschef fastighetsstöd

Enhetschef fastighetsstöd

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Fastighetsavdelningen ansvarar för kommunens fastigheter. Vårt uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, bidra till stadens utveckling och till bra miljöer för karlstadsborna. Tillsammans skapar vi attraktiva, tillgängliga och hållbara lokaler.

Nu söker vi en enhetschef till avdelningens enhet Fastighetsstöd. Enheten fungerar som en stödfunktion till avdelningens verksamhet och består idag av sju medarbetare som är lokalplanerare, lokalstrateg, CAD-ingenjör, informationsförvaltare samt administratör.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för fastighetsstöd ansvarar du för samordning av förbättrings- och utvecklingsarbete, informationsförvaltning, lokalförsörjning, it-samordning samt förvaltning av avdelningens fastighetssystem. I din roll som enhetschef har du fullt personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar.

Du kommer att ingå och vara delaktig i fastighetsavdelningens ledningsgrupp där du förväntas ta ett helhetsperspektiv för avdelningens verksamhet tillsammans med avdelningschef och övriga chefskollegor.

I rollen som enhetschef är ditt fokus att skapa förutsättningar för både medarbetare och verksamhet att leverera i vårt uppdrag till Karlstadsborna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du ska ha lång erfarenhet av att driva och samordna förbättrings- och utvecklingsprojekt. Du har vana att arbeta med informationsförvaltning, kommunikation och kvalitetsarbete. Du har erfarenhet av att leda och fördela arbete och har förmåga att engagera och stötta medarbetare. Likaså har du erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Som person är du trygg och handlingskraftig, du ser helheten och arbetar strategiskt och långsiktigt. Du har förmågan att prioritera och driva olika typer av uppdrag. Vidare har du lätt för att samarbeta, inge förtroende och skapa goda långsiktiga relationer. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga.

Samtliga chefsförordnanden inom Karlstads kommun är tidsbegränsade för att stimulera den interna rörligheten. I dialog med din chef förlängs förordnandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 5 aug 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.