Drifttekniker vatten

Drifttekniker vatten

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

VA-avdelningen på Karlstads kommun ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. VA-området står inför spännande utmaningar för att hållbart kunna möta framtidens krav.

Enhet Vatten består av elva medarbetare och har till uppdrag att producera dricksvatten till hushåll med kommunal anslutning inom Karlstads kommun.

Arbetsuppgifter
Du arbetar brett med kommunens alla dricksvattenanläggningar med fokus på vattenberedningsprocess och vattendistribution.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och består av både administrativa och praktiska moment, såsom tillsyn och driftövervakning, larmhantering, provtagning, underhåll av utrustning och lokaler, felanmälningar, inköp av material samt journalföring och dokumentation. Förbättring och utveckling är en viktig del i rollen, då du som drifttekniker ansvarar för att lyfta problem, föreslå förbättringar och lämna behov till nya investeringar eller ombyggnationer. I vardagen kommer du att ha mycket kontakt och samarbete med kollegor både inom och utanför enheten, exempelvis driftingenjör, elektriker och underhållstekniker. Du kan också fungera som resurs i projekt.

Anläggningarnas drift och skötsel ska stå i fokus samtidigt som vatten med rätt kvalitet och i tillräcklig mängd levereras. Till din hjälp har du erfarna kollegor, varav en arbetsledare som leder och fördelar det dagliga arbetet.

Beredskapstjänstgöring kan på sikt komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du tycker om att ta ansvar och du har ett eget driv som gör att du tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag. I din roll är det viktigt att du är kommunikativ eftersom gruppen behöver ha en gemensam bild av läget, du behöver också ha en god förmåga att se lösningar på problem. Du är praktiskt lagd, har sinne för ordning och arbetar systematiskt.

Vi söker dig som har:
  • teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande teknisk bakgrund
  • arbetslivserfarenhet eller praktik inom vatten och avlopp, alternativt arbetslivserfarenhet inom processindustri eller annan teknisk verksamhet
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer är:
  • kvalificerad yrkeshögskoleexamen drifttekniker/miljö och vatten eller motsvarande eftergymnasial utbildning
  • kunskap inom styr och reglerteknik och/eller styrsystem
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.