Avdelningschef fastighetsavdelningen

Avdelningschef fastighetsavdelningen

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Vår uppskattade fastighetschef har bestämt sig för att lämna arbetslivet och gå på en längre afterwork därför söker vi nu hennes efterträdare. Fastighetsavdelningen har ett ansvar att tillhandahålla lokaler och boenden till kommunens samtliga verksamheter. Vi har 600 000 kvm lokaler varav 470 000 kvm är egenägt. Avdelningen med över 80 medarbetare består idag av fyra enheter, fastighetsförvaltning, fastighetsprojet och två enheter med fastighetsdrift. Karlstad växer och vi behöver rusta oss för att möta framtidens behov. Vi söker en fastighetschef som leder det fortsatta arbetet med att växa och utvecklas i samma takt som tidigare där vi bibehåller den fina kvalitén och de goda resultaten - där vi mår bra under utvecklingsresan!

Arbetsuppgifter
I uppdraget stöttar du våra enhetschefer i specifika sakfrågor inom fastighetsdrift, fastighetsförvaltning och fastighetsprojekt samt driver och initierarar avdelningens frågor på en övergripande nivå.Du leder avdelningens ledningsgrupp, organiserar verksamheten framåt, bidrar till samordning, utveckling och ansvarar för strategisk ledning av verksamhet, personal och ekonomi. Planerar och följer upp verksamheten med kommunens uppdrag och mål som utgångspunkt samt ansvarar för att beställda uppdrag genomförs i nära dialog med våra enhetschefer. Avdelningen behöver arbeta smart, prioritera alla resurser, medarbetare och pengar på rätt sätt. Fastighetschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och här bidrar du till vår gemensamma utveckling på förvaltningsnivå. Ett av dina uppdrag är att höja den strategiska förmågan genom att visa vägen - leda, engagera och samverka både internt och externt. Fastighetschefen ansvarar för att arbetet inom avdelningen genomförs effektivt med hög kvalité och utifrån politiska beslut och visioner förvalta och vidareutveckla verksamheten. Du arbetar övergripande med strategiska frågor i nära samverkan med egen förvaltning, övriga förvaltningar och bolag i koncernen, samt entreprenörer och givetvis alla våra kunder. Vi strävar efter att erbjuda service i världsklass genom att fortsätta bidra till en bra och hållbar samhällsutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi och/eller teknik eller annan utbildning som kan vara betydelsefull för uppdraget kompletterat med erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för uppdraget och professionen inom förvaltningen genom branschkunskap inom - fastighetsdrift, fastighetsförvaltning, fastighetsprojekt. Gärna flerårig erfarenhet av att leda chefer på strategisk nivå. För att lyckas i rollen har du förståelse för att arbeta i en politiskt styrd verksamhet, erfarenhet av att hantera ett uppdrag med offentlig insyn i en transparent verksamhet. Ett genuint samhällsintresse och god omvärldsorientering där du genom din kunskap behärskar diskussioner kring komplexa frågor. Vi ser att du har en god administrativ, ekonomisk och organisatorisk förmåga att skapa struktur och balans vilka utgör viktiga förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du trivs med att vara ansiktet utåt och står för ett modernt ledarskap med förmåga att inspirera och stimulera din omgivning. Ditt ledarskap skapar förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap. Du är en trygg och handlingskraftig ledare och kan med integritet och professionell hållning prioritera och driva rätt frågor och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Din lyhördhet skapar goda samarbeten, tillitsfulla relationer där du även har mod att agera i svåra situationer. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du motiveras av att vara i framkant och kryddat med ditt branschspecifika intresse lyckas vi med att ta oss till nästa nivå samt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.