Nätutvecklare/nätplanerare

Nätutvecklare/nätplanerare

Vill du vara med och utveckla samhället och tillsammans med oss forma framtidens elnät? Lockas du av en spännande och utmanande vardag? Då är Ellevio arbetsplatsen för dig! Vi är över 500 medarbetare och har massor av olika och intressanta roller. Som företag arbetar Ellevio aktivt med bland annat ledarskapsutveckling, teamens kollektiva förmåga och individens personliga ledarskap.

Totalt förser vi nära en miljon hushåll och företag i Sverige med el - från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Vi får mobiler att laddas, kaffebryggare att puttra och mörka gator att lysas upp. Förutom det planerar och bygger vi redan idag för det elnät som Sverige behöver om 30 år. Det kräver förbättringar och omställningar för att elnätet ska kunna hantera framtidens möjligheter.

Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om tjänsten
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd som konsult av Studentwork och sedan uthyrd som konsult till Ellevio. Tjänsten är ett föräldravikariat på åtta månader med start i mitten av april. Hela rekryteringsprocessen hanteras av Studentwork och frågor om tjänsten eller Ellevio ställs till Studentwork och ansvarig konsultchef, i detta fall Elin Karlsson (elin.karlsson@studentwork.com).'

Vi använder oss av ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdagen, så vid intresse rekommenderar vi att skicka in din ansökan omgående.

Dina arbetsuppgifter
Som nätutvecklare kommer du att tillhöra avdelningen AMO (Asset Management & Operation). Du arbetar nära områdesansvariga för underhåll och investering och tar fram kostnadseffektiva nätplaner av hög kvalitet. Varje nätutvecklare arbetar inom ett stort geografiskt område och du kommer därför att få ansvara för investerings- och lönsamhetskalkyler samt för val av teknisk nätlösning med tillhörande dimensionering.

Som nätutvecklare kommer ditt största fokus vara nöjda kunder och hållbara elnät. Det innebär att du bland annat kommer att få utföra kundanpassade nätplaneringar som exempelvis består av planering av exploateringsområden för bostäder/handel, vindkraftsanslutningar, solcellsanslutningar eller analys och planering för att minimera risken för strömavbrott.

Rollen som nätutvecklare är mycket stimulerande och på Ellevio får du möjligheten att arbeta med eldistribution ur en nätägares synvinkel. På Ellevio får du vara med och jobba i ett sammansvetsat team med bred kompetens och du får även utvecklas med uppgiften. Arbetet som nätutvecklare ger även en bra grund för en eventuell framtida karriär på företaget.

Övrig information:

Placeringsort: Karlstad

Omfattning:

Heltid (100 %)

Period: Föräldravikariat på åtta månader

Arbetstid: Kontorstider

Din profil
Vi söker dig som har en utbildningsbakgrund inom elkraft, elteknik eller energi och miljö på antingen högskole- eller civilingenjörsnivå. Du kan vara nyutexaminerad och redo att anta nya utmaningar eller ha tidigare arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som person tror vi att du är noggrann, utåtriktad och något samarbetsvillig. Du ska kunna arbeta strukturerat med fokus på kvalité även när tempot bitvis ökar. För att trivas och utvecklas i rollen tror vi också att du är kundorienterad och gillar att arbete med olika tekniklösningar. Slutligen bör du också vara prestigelös och ödmjuk.

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.

Vi på Studentwork ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Mailet kommer från Psycruit och det tar cirka 10 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Studentwork kommer svaren gås igenom mer ingående.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 mars 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.