Pekås söker inköpare till HK i Karlstad

Pekås söker inköpare till HK i Karlstad

Vi söker dig som är en driven förhandlare och van att ha många bollar i luften. Du är självständig och kan fatta snabba beslut samt har den rätta fingertoppskänslan för en bra affär.

Information om uppdraget:

Inköpsavdelningen arbetar främst med att säkerställa att butikerna har ett attraktivt sortiment till ett bra pris. Att arbeta på inköpsavdelningen på Pekås är att befinna sig i kärnan av verksamheten. I rollen som inköpare kommer du att arbeta brett över organisationen med många varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor både externt och internt för att säkerställa bästa lönsamhet och leverans ut mot kund. Pekås som företag präglas av effektivitet och handlingskraft - där det finns tydliga riktlinjer att arbeta efter.

Nedan har vi listat dom viktigaste arbetsuppgifterna för denna roll:
 • Ansvara för förhandlingar och samarbeten med leverantörer
 • Ta fram offerter och avtal
 • Säkerhetsställa, analysera och utveckla sortimentet
 • Göra löpande marknads och konkurrentanalyser
 • Tillsamman med kollegor ta fram annonsmaterial för veckoutskick
Du kommer även att ingå i ledningsgruppen och ha möjlighet att påverka de beslut som tas på central nivå. För rätt person och för den som vill satsa finns det stora karriärsutvecklingsmöjligheter.

Detta söker vi:
 • Vi tror att du har en avslutad högskoleutbildning inom logistik, inköp/handel eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet.
 • Du tycker om siffror och har lätt för att ta in och sammanställa mycket information.
 • Vi förutsätter att du har branschvana inom dagligvaruhandeln och tycker om att jobba med människor.
 • Du är noggrann, skarp och har en god analytisk förmåga. Vidare ska du ett bra sinne för affärer och kan prioritera när det behövs.
 • Du har lätt att knyta nya kontakter och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
 • Du har mycket goda kunskaper i MS Office och det är meriterande om du tidigare jobbat i dataprogrammet Movex.
Slutligen lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet. Det är även mycket meriterande om du jobbat med inköp inom dagligvaruhandeln tidigare, dock är detta inget krav.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pekås med StudentConsulting. Det innebär att vi på StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen men uppdraget avser en direktrekrytering hos Pekås.

Vi ser fram emot din ansökan och vill gärna höra mer om dig och dina erfarenheter. Inkommande ansökningar behandlas löpande, tveka därför inte utan välkommen med din ansökan redan idag!

Om arbetsgivaren:

Pekås är ett fristående dotterbolag till Konsum Värmland med inriktningen lågpris på livsmedel samt specialvaror. Vi har c:a 150 anställda och en omsättning kring 600 miljoner kronor. Vi har 14 butiker i Värmland: Rud, Viken och Våxnäs i Karlstad. Samt Degerfors, Ekshärad, Filipstad, Hagfors, Hällefors, Karlskoga, Kil, Skoghall, Sunne, Säffle och Torsby.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se