Kvalitetsansvarig

Kvalitetsansvarig

Om tjänsten
Som kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för, leda och utveckla vårt kvalitetsarbete både ur ett strategiskt och operativt perspektiv. Detta innebär bland annat att upprätthålla och revidera rutiner och arbetsinstruktioner, utföra interna samt externa revisioner både på nationell och internationell nivå. Du kommer att ansvara för att all kvalitet upprätthålls på företaget samt identifiera och analysera kvalitetsbrister och föreslå förbättringsåtgärder. Företaget är idag certifierat enligt ISO 22000, KRAV och EU-ekologisk produktion.

Vi ser att du efterföljer de lagar och regler som finns gällande livsmedelssäkerhet, ansvarar för valideringsrapporter, avvikelser samt underhåller och utvecklar rutiner för kontroller och dokumentation.

En viktig del i rollen som kvalitetsansvarig är att vara den som har kontakt med certifieringsorgan, myndigheter, leverantörer och även kunder gällande kvalitetsfrågor. Du ansvar även för att driva reklamationsärenden mot leverantörer såväl mot kund samt att det utreds och avslutas på bästa sätt.

Om dig
Vi söker dig som har några års erfarenhet av kvalitetsarbete samt kvalitetsstyrning med fördel från livsmedelsbranschen och har relevant högskoleexamen eller motsvarande i botten. Vi ser att du har kunskap om bl a ISO 22000, BRC, FSSC 22000. Önskvärt är kunskap i mikrobiologi och livsmedelslagstiftning.

Som person är du strukturerad, kommunikativ och lösningsorienterad och du trivs med att arbeta i ett högt tempo. Du har en känsla för detaljer och med ditt engagemang tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du trivs i en roll där du arbetar självständigt, verksamhetsnära och prestigelöst. Du kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Om processen
I denna rekrytering samarbetar vi med Testhuset. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på telefonnummer 070–220 62 60 eller Josefine Appel på 076-017 40 25.

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.testhuset.com
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skogsmat i Uddeholm AB startades 1980 och är ett företag inom livsmedelsbranschen. Skogsmat arbetar med import och export av frysta varugrupper som bär, frukt, grönsaker, svamp, juicekoncentrat och puréer. Vi inriktar oss framför allt mot livsmedelsindustrin samt det farmaceutiska området. Företaget har huvudkontor i Karlstad samt ett kontor i Holland och omsätter idag över 600 mnkr.

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete i en bransch som ständigt förändras. Ett visst resande kan förekomma.