Drifttekniker

Drifttekniker

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 400 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

I Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar hela tiden vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Vår kärnverksamhet är bostadsrättsföreningar, men vi har även många uppdrag åt privata och offentliga fastighetsägare och företag. Marknadsområdet har ca 90 medarbetare. Verksamheten omfattar Ekonomisk förvaltning, Teknisk förvaltning, samt Fastighetsservice.

Vi söker nu en drifttekniker!

Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt och du arbetar självständigt med stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Vad ska du göra?

Som drifttekniker arbetar du med att upprätthålla funktionen hos fastigheternas tekniska system. Du kommer att arbeta i så väl bostäder som kommersiella fastigheter. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga reparationer och kontroller av fastigheternas värme-, ventilations- och elanläggningar. Vidare ingår även:

  • Tillsyn och skötsel på plats av fastighetens tekniska system
  • Utföra service på värme-, kyl-, ventilations-, samt styr- och reglersystem.
  • Läsa av byggnadens energianvändning, vatten, el och inköpt värme.
  • Hantera och utvärdera dina kunders mediestatistik.
  • Hantera periodiskt serviceschema.
  • Hantera sprinkler och brandlarmssystem (anläggningsskötare).
  • Utföra luft-, temperatur och elmätningar hos våra kunder


Som drifttekniker kommer du att ha mycket kontakter med kunder, entreprenörer och övriga kollegor som arbetar med kunden. Det ingår därmed i rollen att skapa goda kundrelationer i syfte att säkra affärsmässigheten.

Vem är du?

Vi söker dig som har driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet. Du har en bred fastighetsteknisk kompetens och arbetslivserfarenhet från värme och- ventilationssystem, styr och- reglerteknik.

Då arbetet innebär mycket kundkontakter krävs att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en god förmåga att se och möta kunders behov, interna såväl som externa. Att agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är miljö- och kvalitetsmedveten samt har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt. Då datorn är ett naturligt inslag i arbetet för alla Riksbyggenanställda, ser vi att du är van vid att hantera datorn i jobbet. Riksbyggen arbetar med digitala arbetsorder, vilket innebär att du kommer att behandla eventuella önskemål och felanmälningar från kunderna via mobilenhet.

Tjänsten kräver B körkort. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Placeringsort: Karlstad

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se/Jobb-och-karriar/Sok-jobb. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag 2018-09-30

För mer information kontakta: Arbetsledare Tommy Bergh, telefon:054-29 34 06, Email: tommy.bergh@riksbyggen.se

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Kontaktperson Tommy Bergh
Telefon 054-29 34 06
Email Mejla Tommy Bergh
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (10 dagar kvar)