Psykolog/psykoterapeut/kurator, traumaenhet, barn- och ungdomspsykiatrin

Psykolog/psykoterapeut/kurator, traumaenhet, barn- och ungdomspsykiatrin

BUP:s team för traumarelaterade syndrom möter barnet/ungdomen, deras vårdnadshavare och andra vuxna i barnets/ungdomens liv för att göra bedömningar av traumarelaterade symtom och ställa diagnos. I bedömningsarbetet ingår det att se helheten i barnets/ungdomens situation samt undersöka eventuell annan samsjuklighet.
Behandlingsarbetet innebär att utifrån evidensbaserade metoder arbeta tillsammans med barn och vårdnadshavare. Du bidrar med din kompetens i enskilda patientärenden, konsultativt i samverkan med annan personal samt i mer övergripande metodutveckling. Uppdrag som intern handledare kan också bli aktuella. Tjänsten innefattar även samverkan med övriga mottagningar på BUP samt dess vårdgrannar t.ex. socialtjänsten, skola, behandlingshem. Teamet för traumarelaterade syndrom erbjuder evidensbaserade behandlingar som bland annat TF-KBT och EMDR.
Vi är en verksamhet som välkomnar forskning och har för närvarande två psykologer som också är doktorander. I verksamheten finns annan disputerad och forskningsaktiv personal. Vi har även en psykologtjänst med specialistfunktion och psykologiskt ledningsansvar.

Vi erbjuder kontinuerlig handledning och fortbildning. Möjligheter till specialistutbildning finns.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, grundutbildad terapeut eller kurator. Meriterande är om du har erfarenhet av traumarelaterade syndrom hos barn och ungdomar samt god kunskap om diagnostik, utredning och behandling av andra barn- och ungdomspsykiatriska diagnoser.

Erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomar med traumarelaterade anknytningsstörningar är meriterande. Viktigt för oss är din förmåga att samarbeta med socialtjänst, skola och vårdnadshavare samt intresse av att delta i utvecklingsarbete på olika nivåer i verksamheten.

Vi ser gärna att du som är kurator och söker tjänsten kan bedriva psykopedagogiska insatser och har goda kunskaper inom juridik.

För att trivas hos oss är du är en person som är tydlig, strukturerad, prestigelös och har ett gott pedagogiskt förhållningssätt. Om barn- och ungdomars psykiska hälsa engagerar dig är du förmodligen den vi söker!

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då resor kan ingå i tjänsten är körkort önskvärt.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister.

Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Patricia Henriksson, avdelningschef
Telefon 054-61 42 77
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Barn- och ungdomspsykiatrin är Region Värmlands specialistresurs för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barn och ungdomar i deras sammanhang för att skräddarsy våra insatser. Hos oss arbetar vi tvärvetenskapligt i team bestående av läkare, psykolog, kurator, pedagog, skötare, sjuksköterska samt samverkar med övriga professioner som sjukgymnast, arbetsterapeut och logoped.

Barn- och ungdomspsykiatrin befinner sig i en dynamisk utveckling tillsammans med andra aktörer som arbetar med barn och unga i område öppenvård. Tillsammans har vi uppdraget att erbjuda en jämlik, behovsstyrd och kostnadseffektiv vård för våra barn och unga och deras familjer. Hos oss får du vara med och påverka utvecklingsarbetet.

Barn- och ungdomspsykiatrin i Värmland består av en allmän barnpsykiatrisk mottagning, två neuropsykiatriska mottagningar, en mottagning för intensiva insatser samt en administrativ enhet. Samtliga mottagningar har i uppdrag att arbeta med bedömningar, diagnostik och behandling.

Våren 2018 inrättade vi ett team för barn och ungdomar med traumarelaterade syndrom där uppdra-get innefattar bedömning, diagnostik och behandling. Till vårt team söker vi dig med ett särskilt intresse för denna utsatta grupp.