Psykolog och kurator/sjuksköterska, OCD-teamet, barn- och ungdomspykiatrin

Psykolog och kurator/sjuksköterska, OCD-teamet, barn- och ungdomspykiatrin

Som psykolog och kurator alternativt sjuksköterska vid BUP:s OCD-team kommer du att möta barn och ungdomar med tvångssyndrom eller andra tvångsrelaterade syndrom samt eventuell samsjuklighet.
Som psykolog och kurator, alternativt sjuksköterska i teamet kommer du att möta både barnet/ungdomen och deras vårdnadshavare eller andra vuxna i barnets/ungdomens liv för att göra diagnostiska bedömningar vid misstanke om tvångssyndrom och ställa eventuell diagnos.
Bedömningsarbetet innebär även att se helheten i barnets/ungdomens situation samt värdera eventuell annan samsjuklighet. Då samsjuklighet med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning förekommer, innebär tjänsten för dig som är psykolog även neuropsykiatriskt utredningsarbete när behov föreligger.
Behandlingsarbetet för såväl psykolog som kurator, alternativt sjuksköterska innebär arbete utifrån evidensbaserade metoder för målgruppen direkt till barnet eller ungdomen samt gentemot vårdnadshavare.
Det finns ett behov av att kunna erbjuda KBT-behandling till barn och ungdomar med Tourettes syndrom, vilket kommer att vara ett uppdrag för dig i OCD-teamet.
I tjänsten bidrar du med din kompetens i enskilda patientärenden, konsultativt i samverkan med annan personal inom enheten samt i mer övergripande metodutveckling. Tjänsten innefattar även samverkan med övriga mottagningar på BUP samt dess vårdgrannar t.ex. socialtjänsten, skola, behandlingshem.
För dig som är psykolog kan uppdrag som intern handledare också bli aktuella.
Vi erbjuder kontinuerlig handledning och fortbildning. Möjligheter till specialistutbildning finns. Psykologerna på BUP har regelbundna träffar där aktuella frågor för gruppen diskuteras.

Kvalifikationer
Psykolog; Legitimerad psykolog med KBT inriktning.
Kurator; Socionomexamen eller annan likvärdig examen med grundläggande psykoterapeutisk utbildning med inriktning mot KBT.
Sjuksköterska; Legitimerad sjuksköterska med grundläggande psykoterapeutisk utbildning med inriktning mot KBT.
Vi ser det som meriterande att du har god kunskap om tvångssyndrom och erfarenhet av att ha arbetat med exponering med responsprevention. Kunskap och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Erfarenhet av behandlingsarbete (Habit Reversal Training) vid Tourettes syndrom är meriterande men inget krav.
För att trivas hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga då arbetet innebär samarbete såväl inom som utanför verksamheten. Du ska också ha intresse av att delta i utvecklingsarbete på olika nivåer i verksamheten. Om du är en person som är tydlig och strukturerad, har ett gott pedagogiskt förhållningssätt, engagerad och dessutom har erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete är du förmodligen den vi söker!

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Då resor kan ingå i tjänsten är körkort önskvärt.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister.

Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Tång, avdelningschef neuropsykiatriska mot...
Telefon 054-61 71 88
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

BUP är landstingets specialistresurs för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barn och ungdomar i deras sammanhang för att skräddarsy våra insatser. Hos oss arbetar vi tvärvetenskapligt i team bestående av läkare, psykolog, kurator, pedagog, skötare, sjuksköterska samt samverkar med övriga professioner som fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped.
Barn- och ungdomspsykiatrin befinner sig i en dynamisk utveckling tillsammans med andra aktörer som arbetar med barn och unga i område öppenvård. Tillsammans har vi uppdraget att erbjuda en jämlik, behovsstyrd och kostnadseffektiv vård för våra barn och unga och deras familjer. Hos oss får du vara med och påverka utvecklingsarbetet.
Barn- och ungdomspsykiatrin i Värmland består av en allmän barnpsykiatrisk mottagning, två neuropsykiatriska mottagningar, en mottagning för Intensiva Insatser samt en administrativ enhet.
Samtliga mottagningar har i uppdrag att arbeta med bedömningar, diagnostik och behandling.
Inom verksamheten finns det psykologassistenter, PTP-psykologer, leg. psykologer samt specialistpsykologer. Vi har en psykologtjänst med specialistfunktion och psykologiskt ledningsansvar. Vi är en verksamhet som välkomnar forskning och har för närvarande två psykologer som också är doktorander. I verksamheten finns även annan disputerad och forskningsaktiv personal. Periodvis tar vi emot psykologkandidater.

Vi söker nu en psykolog och en kurator alternativt sjuksköterska till vårt OCD-team inom våra neuropsykiatriska mottagningar.