Psykolog/PTP-psykolog, Första linjen unga norra

Psykolog/PTP-psykolog, Första linjen unga norra

Vi söker ytterligare en legitimerade psykolog till verksamheten i norra Värmland. Arbetsuppgifterna är att identifiera olika typer av psykisk ohälsa, behandla det som är av lindrig och måttlig art samt avgöra vad som behöver remitteras vidare. En stor det av arbetsuppgifterna består av konsultation, rådgivning och samverkan med andra verksamheter inom kommunerna och landstinget. Du kommer även att samverka med barnets/ungdomens övriga nätverk och viktiga vårdgrannar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med intresse att arbeta med barn, ungdomar och unga vuxna till en bättre psykisk hälsa. Vi ser gärna att du har adekvat vidareutbildning ex. psykoterapi/specialistutbildning. Meriterande är om du tidigare arbetat med barn, ungdomar och unga vuxna. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med att utvärdera behandlingsinsatser och effektivisera arbetssätt. Vidare ser vi gärna att du har intresse av att föreläsa och samverka med andra aktörer. Landstinget i Värmland har ett nära samarbete med Psykologprogrammet på Karlstad Universitet genom att exempelvis föreläsa för studenter, ta emot studiebesök och erbjuda praktikplatser för kandidater. Egenskaper som värderas högt är flexibilitet, öppenhet, god kommunikations- och samarbetsförmåga för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Inför anställning i Landstinget i Värmland gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke- och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Birgitta Persson, tf enhetschef barn- och unga ...
Telefon 0564-479 79
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 jan (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7500 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare. Första linjen unga norra är en del av enheten barn och unga norra som ingår i område öppenvård norra som omfattar kommunerna Hagfors, Munkfors, Sunne och Torsby. I enheten för barn och unga norra ingår även BVC, barnmorskemottagning, familjecentral och ungdomsmottagning. Landstinget i Värmland och kommunerna Hagfors, Munkfors, Sunne och Torsby startade 1 november 2017 en första linjen verksamhet. Verksamheten vänder sig till barn, ungdomar och unga vuxna 0-25 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa, inklusive deras familjer. Du kommer vara del av ett team som gemensamt bygger upp och utvecklar första linjen i norra Värmland. Verksamheten är lokaliserad i norra Värmland och fungera som en mobil verksamhet där resor sker på arbetstid med tjänstebil till de aktuella kommunerna/orterna. Verksamheten är integrerad mellan kommun och landsting. Första linjen identifierar olika typer av problematik, och verksamheten är tvärprofessionell. Teamet ska bestå av 2 psykologer, 1 sjuksköterska, 3 kuratorer, 1 specialpedagog samt 1 vårdadministratör. Teambedömning och teamarbete är en röd tråd i arbetet. Landstinget i Värmland har Första linje-verksamhet i fyra områden. Verksamheterna har gemensamma utbildningar, och samarbetar i utvecklingsarbete.