PTP-psykolog, psykologenheten, neurologi- och rehabiliteringskliniken

PTP-psykolog, psykologenheten, neurologi- och rehabiliteringskliniken

Som PTP- psykolog i psykologenheten kommer du att arbeta med målgruppen inom neurologi- och rehabiliteringskliniken (NR-kliniken) och eventuellt minnesmottagningen (en PTP-psykolog med uppdrag NR och en PTP-psykolog med uppdrag NR och minnesmottagningen). De psykologiska insatserna inom neurologi- och rehabiliteringskliniken består främst av neuropsykologiska utredningar, där mycket av utmaningen ligger i att översätta resultaten så att utredningen kan bli till hjälp för patienten. Andra insatser är bedömningssamtal, kortare behandlingskontakter, patient- och närståendeutbildning, teamdiskussioner och uppföljning/rehabiliteringsinsatser. Tre legitimerade psykologer har uppdrag på kliniken, i varierande omfattning, varav en har specialistbefattning. Psykologens uppgift i teamet inom minnesmottagningen är att genomföra neuropsykologiska utredningar som bidrag till att hitta orsaken till symtomen, öka förståelsen för patientens behov och bidra till planering av stödåtgärder. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Psykologexamen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför anställning ska du som sökande kunna uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister som du lämnar till chefen i oöppnat kuvert. Utdraget får inte vara äldre än ett år. Du hittar blanketten på www.polisen.se "blankett för begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister §9". Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Marja Rudenhed, studierektor PTP-programmet
Telefon 054-61 40 27
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 8 apr (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Välkommen att söka PTP hos oss! Just nu söker vi PTP-psykolog till psykologenheten med uppdrag på neurologi- och rehabiliteringskliniken. Vi erbjuder erfarna handledare och kvalitetssäkrade PTP-tjänster med start i september 2019. Hos oss har du möjlighet att ta del av ett gediget PTP-program, kollegialt nätverk och möjligheter till spännande karriärvägar som psykolog! Via PTP-programmet erbjuds du internutbildning med fokus på att ge dig trygghet i din yrkesroll som psykolog. I psykologenheten arbetar för närvarande 13 legitimerade psykologer och två PTP-psykologer som tillsammans skapar bredd och djup i det psykologiska perspektivet. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda psykologisk bedömning, utredning, behandling och rehabilitering. Vi har uppdrag i verksamheter som vänder sig till målgrupperna (vuxna); stressrelaterad ohälsa, smärta, neurologiska sjukdomar och neurologisk rehabilitering samt medverkar vi i team som genomför försäkringsmedicinska utredningar. Vi finns även i verksamheter som riktar sig mot barn och ungdomar, dessa är barn-och ungdomsmedicin samt folktandvårdens specialistklinik för barn- och ungdomstandvård. Neurologi- och rehabiliteringskliniken är en verksamhet som arbetar med rehabilitering och stöd för personer med förvärvade hjärnskador och neurologiska sjukdomar (vuxna). Verksamheten innefattar både öppen- och slutenvårdsinsatser. Minnesmottagningen utreder vuxna med minnessvårigheter och andra symtom som kan tala för demenstillstånd.