Medicinsjuksköterska, barn- och ungdomspsykiatrin, Karlstad

Medicinsjuksköterska, barn- och ungdomspsykiatrin, Karlstad

I uppdraget ingår att göra egna bedömningar både via mottagningsbesök och genom telefonkontakter med föräldrar, barn/ungdom och samverkanspartners. Mottagningsbesök sker självständigt eller vid behov tillsammans med läkare eller annan behandlare. Medicinsjuksköterskan administrerar receptförnyelse via telefon och via Mina vårdkontakter 1177 samt data kring somatisk status på aktuella patienter från skolsköterskorna. För patienter med ADHD-medicin är medicinsjuksköterskan fast vårdkontakt. Det innebär att man har ett helhetsansvar för patienten och ska samordna patientens insatser på BUP. Sjuksköterskan ansvarar för beställning av provtagning i samband med insättning och uppföljning av ADHD-medicin och övrig psykofarmaka. I medicinsjuksköterskans arbetsuppgifter ingår egna mottagningsbesök eller tillsammans med läkare eller annan behandlare på BUP. Arbetsdagen består utöver besöken av kvalificerade telefonkontakter med vårdnadshavare, ungdomar och samverkanspartners. Som en del av arbetet ingår också att man ibland utför ett så kallat QB test som kan göras som en del av en neuropsykiatrisk utredning men även i ett medicinuppföljande syfte. Vi erbjuder kontinuerlig handledning inom mottagningen och fortbildning och varje yrkeskategori på BUP har regelbundna träffar där aktuella frågor för gruppen diskuteras.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri och/eller erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri eller annat arbete med barn och ungdomar är önskvärt, men inget krav. Som sjuksköterska ingår man i ett team och bör därför ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Om du är en person som är tydlig och strukturerad, har ett gott pedagogiskt förhållningssätt och dessutom gärna erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete alternativt neuropsykiatriskt arbete är du förmodligen den vi söker!

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Tång, avdelningschef neuropsykiatriska mot...
Telefon 054-61 71 88
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vill du ha inflytande och känna delaktighet och samtidigt bidra till andra människors hälsa? Vill du känna arbetsglädje och yrkesstolthet? Då är vi arbetsgivaren för dig. Med patienten i fokus ger vi en effektiv vård med kunskap, kvalitet och känsla. Barn- och ungdomspsykiatrin, är landstingets specialistresurs för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barn och ungdomar i deras sammanhang för att skräddarsy våra insatser. Hos oss arbetar vi tvärvetenskapligt i team bestående av läkare, psykolog, kurator, pedagog, skötare, sjuksköterska samt samverkar med övriga professioner som fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped. Barn- och ungdomspsykiatrin befinner sig i en spännande utveckling tillsammans med andra aktörer som arbetar med barn och unga inom område öppenvård. Tillsammans har vi uppdraget att erbjuda en jämlik, behovsstyrd och kostnadseffektiv vård för våra barn och unga och deras familjer. Hos oss får du vara en del i utvecklingsarbetet. Barn- och ungdomspsykiatrin i Värmland består av en allmän barnpsykiatrisk mottagning, två neuropsykiatriska mottagningar, en mottagning för Intensiva Insatser samt en administrativ enhet. Samtliga mottagningar har i uppdrag att arbeta med bedömning, diagnostik och behandling. Till våra neuropsykiatriska mottagningar söker vi nu en medicinsjuksköterska.