Kurator alternativt sjuksköterska, barn- och ungdomspsykiatrin, Karlstad

Kurator alternativt sjuksköterska, barn- och ungdomspsykiatrin, Karlstad

Som kurator alternativt sjuksköterska vid BUP:s NP-mottagningar kommer du att möta barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik samt eventuell samsjuklighet Du kommer individuellt samt i team arbete med både barn och unga själva samt deras föräldrar/vårdnadshavare. Du kommer att ansvara för behandling av barn/ungdomar samt psykoedukation till föräldrar. Tjänsten innefattar även samverkan med övriga mottagningar på BUP samt dess vårdgrannar.
Vi erbjuder kontinuerlig handledning inom mottagningen och fortbildning och varje yrkeskategori på BUP har regelbundna träffar där aktuella frågor för gruppen diskuteras.

Kvalifikationer
Kurator; socionomexamen eller annan likvärdig examen.
Sjuksköterska; legitimerad sjuksköterska.
Grundläggande utbildning i psykoterapi/KBT/PDT är meriterande samt att ha arbetat inom psykiatrisk verksamhet eller med barn och ungdomar.
För att trivas hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga då arbetet innebär samarbete såväl inom som utanför verksamheten. Du ska också ha intresse av att delta i utvecklingsarbete på olika nivåer i verksamheten.
Om du är en person som är tydlig och strukturerad, har ett gott pedagogiskt förhållningssätt, engagerad och dessutom har erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete är du förmodligen den vi söker!

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Då resor kan ingå i tjänsten är körkort önskvärt.

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister.

Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Tång, avdelningschef neuropsykiatrisk mott...
Telefon 054-61 71 88
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Vill du ha inflytande och känna delaktighet och samtidigt bidra till andra människors hälsa? Vill du känna arbetsglädje och yrkesstolthet? Då är vi arbetsgivaren för dig. Med patienten i fokus ger vi en effektiv vård med kunskap, kvalitet och känsla.
Barn- och ungdomspsykiatrin, är landstingets specialistresurs för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barn och ungdomar i deras sammanhang för att skräddarsy våra insatser. Hos oss arbetar vi tvärvetenskapligt i team bestående av läkare, psykolog, kurator, pedagog, skötare, sjuksköterska samt samverkar med övriga professioner som fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped.
Barn- och ungdomspsykiatrin befinner sig i en spännande utveckling tillsammans med andra aktörer som arbetar med barn och unga inom område öppenvård. Tillsammans har vi uppdraget att erbjuda en jämlik, behovsstyrd och kostnadseffektiv vård för våra barn och unga och deras familjer. Hos oss får du vara en del i utvecklingsarbetet.
Barn- och ungdomspsykiatrin i Värmland består av en allmän barnpsykiatrisk mottagning, två neuropsykiatriska mottagningar, en mottagning för Intensiva Insatser samt en administrativ enhet.
Samtliga mottagningar har i uppdrag att arbeta med bedömning, diagnostik och behandling.
Vi söker nu två kuratorer alternativt sjuksköterska med behandlande uppdrag för tillsvidareanställning samt vikariat för föräldraledighet inom de neuropsykiatriska (NP) mottagningarna.