VVS-lärare till Praktiska gymnasiet i Karlstad

VVS-lärare till Praktiska gymnasiet i Karlstad

Om tjänsten

Fler elever väljer oss, vi söker därför dig med goda yrkeskunskaper inom området som vill bli en av våra engagerade yrkeslärare inom VVS- och fastighetsprogrammet. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda dina elever dit!

Som yrkeslärare undervisar och instruerar du blivande vvs montörer och fastighetsskötare i både praktiska och teoretiska moment på området. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, dokumentera och följa upp undervisningen. Vi jobbar som ett sammansvetsat team och säkerställer givetvis att du inledningsvis får rätta förutsättningar att utvecklas in i rollen. Vi erbjuder en roll där du stöttar upp befintlig pedagog i programgemensamma yrkesämnen och fördjupningskurser inom VVS.

Klasserna på skolan är små och ger goda förutsättningar för att se varje individ.. Tjänsten innebär att du som lärare ska planera och bedriva undervisning enligt gällande läroplan, inom yrkeskurserna som också omfattar arbetsplatsförlagt lärande. Du blir också mentor för en grupp elever som du coachar både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Du kommer även att vara delaktig i gemensam planering på skolan och vid olika evenemang.

Vi är en liten skola så alla hjälps åt med det som behöver göras. Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats där vi lägger stor vikt vid samarbete mellan personal och där du får goda möjligheter att påverka ditt arbete. Vi är stolta över vår skola som erbjuder en trygg och säker skolmiljö som säkerställer elevernas studiero. Detta generar en naturlig framtidstro hos eleverna och harmonisk arbetsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i augusti 2019. Tjänsten är på 30-50% beroende på de förutsättningar som vi gemensamt får se över med aktuell kandidat.

Fast månadslön. Provanställning tillämpas.

Din bakgrund

Du är legitimerad yrkeslärare för VVS -och Fastighetsprogrammet eller har annan adekvat utbildning. Du innehar VVS-certifikat och har en god arbetslivserfarenhet.

Vi söker dig med driv, vilja och erfarenhet som vill ha förmånen att vara delaktig i utvecklingen av vår utbildningsverksamhet. Över tid bidrar du aktivt i det interna samarbetet för att ständigt förbättra kvalitén och utbildningsupplevelsen för våra elever.

Då utbildningen sker i samverkan med den lokala branschen är god lokalkännedom och god branschkunskap också meriterande. Körkort är ett krav för arbetet.

Du är ansvarstagande och har lätt för samarbete. I ditt arbete samverkar du med elever, vårdnadshavare, andra undervisande lärare, elevhälsa och många andra yrkesgrupper.

Du är väl förtrogen med skolans regelverk och har kunskaper samt erfarenhet inom området. Vi söker dig som har ett stort engagemang och drivkraft och vill bidra till att verksamheten uppnår uppsatta mål. Den personen som vi ser hos oss är kreativ och öppen för nya idéer och tankesätt.

Personliga egenskaper: Flexibel, Stabil, Samarbetsförmåga, Kulturell medvetenhet - Mångfaldsmedveten.

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 190510. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Tobias Axnemon0767305290 eller via mail tobias.axnemon@praktiska.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Rörmokare
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb.