Utbildningsledare Teknikhögskolan Karlstad

Utbildningsledare Teknikhögskolan Karlstad

Plushögskolan AB är Sveriges största privata anordnare av yrkeshögskoleutbildningar. Genom varumärkena Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan bedrivs YH-utbildningar, kurser, företagsutbildningar och skräddarsydda koncept. Vi utbildar inom bland annat ekonomi, försäljning, marknadsföring, bygg, IT, logistik, teknik, pedagogik, vård och hälsa.

Vill du ha ett utmanande och mycket viktigt jobb? - Vi söker nu en driven utbildningsledare

till Teknikhögskolan i Karlstad
Teknikhögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Affärshögskolan finns idag på flera orter i Sverige och erbjuder yrkeshögskoleutbildningar och företagsutbildningar inom ett brett spektrum av områden. Detta gör vi med ett stort engagemang och med ambitionen att förse den regionala arbetsmarknaden med kompetent arbetskraft inom efterfrågade områden. För att nå vårt mål samarbetar vi med företagen i regionen vilket ger våra studerande en relevant utbildning som leder till jobb.

Vi söker nu en driven utbildningsledare till våra yrkeshögskoleutbildningar i Karlstad. Karlstad ingår i region mitt som i dagsläget även består av verksamheter i Örebro, Eskilstuna samt Västerås. I och med detta kan vissa resor förekomma i tjänsten. Regionen erbjuder också utbildningar genom varumärket Affärshögskolan och Vårdyrkeshögskolan.

Tjänstens innehåll i huvudsak:

Tjänsten innebär att du är huvudansvarig för att koordinera dina utbildningar. Initialt ansvarar du för Green Logistics Management och Leda Digital Transformation, men förändringar förekommer då vi befinner oss i kontinuerlig utveckling avseende utbildningar och orter inom regionen.

Ditt fokus kommer att ligga på:
  • rekrytering och antagning av studerande
  • ledning av de studerande genom utbildningarna
  • samordning av utbildningarnas ledningsgrupper bestående av representanter från näringslivet
  • rekrytering och samordning av utbildningskonsulter samt utveckling av utbildarnätverket
  • aktivt arbete med uppföljning för säkerställande av rätt kvalitet i leveransen
För att lyckas med detta arbetar du nära de sökande, studerande, utbildningskonsulter samt kontaktpersoner på Myndigheten för yrkeshögskolan. Du löser ditt uppdrag genom nära samarbete i ett team bestående av andra utbildningsledare i region mitt och nationellt, regionadministratörer samt centrala funktioner inom affärsutveckling, marknadsföring och kvalitetsarbete.

Formell kompetens:

Vi ser gärna att du har branscherfarenhet inom något/några av våra verksamhetsområden inom Teknikhögskolan. Meriterande är om du har bakgrund/kunskaper inom logistik. Med fördel har du även arbetat med samordning av konsulter och/eller personalgrupper.

Personlig kompetens:

Vi vill att du har tidigare erfarenhet från att leda dig själv, har ett naturligt driv samt en lösningsfokuserad inställning. En bred yrkeserfarenhet inom självständiga uppdrag som en röd tråd är meriterande. Självklart gillar du ordning och reda samt arbetar strukturerat och proaktivt. Ekonomisk förståelse och förhandlingsvana är meriterande.

Det är en utåtriktad roll med krav på kontinuerlig kontakt med studerande, utbildare, företagsnätverk och Myndigheten för yrkeshögskolan. Detta kräver att du är en tränad och orädd relationsbyggare som vet vad som krävs för att skapa samarbeten och hålla en god struktur i denna kommunikation. För att trivas i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa överblick över komplexa sammanhang och prioritera samt planera ditt arbete utifrån detta. Du uttrycker dig väl i skrift och har ett intresse för att skriva formellt korrekta texter. Detta är en viktig del i och med att rollen präglas av kvalificerat skrivarbete.

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund. Värdeorden som genomsyrar allt vi gör är; kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad, professionell och personlig. Känner du igen dig i dessa så kommer du trivas hos oss!

Övrig information

Tillträde: 15 augusti eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Karlstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar alltid provanställning om 6 månader.

Sista ansökningsdag: 2022-07-04. Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag!

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med regionchef Marina

Larsson, 019-6115855 alt marina.larsson@plushogskolan.se

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till oss och denna tjänst samt hur och dina erfarenheter kan passa i denna tjänst hos oss. Vi är tacksamma för att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Plushögskolan AB är Sveriges största privata anordnare av yrkeshögskoleutbildningar. Genom varumärkena Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan bedrivs YH-utbildningar, kurser, företagsutbildningar och skräddarsydda koncept. Vi utbildar inom bland annat ekonomi, försäljning, marknadsföring, bygg, IT, teknik, pedagogik, vård och hälsa.