Arbetschef med affärssinne till Peab Karlstad

Arbetschef med affärssinne till Peab Karlstad

Med fötterna i historien och blicken framåt kommer Peab bjuda dig på en spännande resa.
Du kommer ansvara för och agera ansikte utåt för en organisation med ett antal spännande projekt i detta område.

Om tjänsten

Ditt nya jobb:
I denna centrala roll som arbetschef stöttar och leder du projekt- och platschefer med sina organisationer och produktionsprojekt inom affärsområdet Bygg i Region Mellersta. Du kommer tillsammans med din arbetschefskollega i Karlstad ansvara för marknaden främst i Karlstad och västra Värmland. Med det övergripande ansvaret för personal, ekonomi, kvalitet och miljö kommer fokus vara på verksamhetsutveckling, personalledning och uppföljning av projekten.

Du kommer arbeta kundnära och skapa nya affärsmöjligheter för ditt område genom framtagande av kund- och marknadsplaner och du har ansvar för arbetet med kundvård, nya affärsmöjligheter och varumärkesuppbyggnad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvar för att leda, engagera och utveckla din arbetschefsgrupp och medarbetare.
  • Bedriva verksamheten efter uppsatta mål och riktlinjer och alltid eftersträva nöjd kund, lönsamhet, produktivitet, hållbar utveckling, kvalitet samt en god och säker arbetsmiljö.
  • Ansvarar för projektportföljen för din geografi och projektuppföljning.
  • Marknadsaktiviteter; -bibehålla och utveckla befintliga kundrelationer samt generera affärsmöjligheter.
  • Övergripande ansvar för budgetfrågor, så som prognosarbete, anbudslämning, kontraktsskrivning, avtal och inköp, med stöttning av våra supportfunktioner.
  • Ledningsgruppsarbete
Du kommer att utgå från i Karlstad men ditt verksamhetsområde täcker en större del av Värmland, främst västerut.

Du ingår i ledningsgruppen för regionen och rapporterar till Regionchefen. Du kommer också att samarbeta med de andra arbetscheferna inom regionen.

Vem är du?

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet som chef med ekonomiskt ansvar och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll med stora projekt. I grunden har du erfarenheter, kunskap och förståelse relaterad till branschen och byggprocesser.

Du trivs i en roll med stor påverkansmöjlighet och entreprenörsanda samtidigt som du lever efter Peabs värderingar och arbetssätt. Som person är du tydlig och strukturerad i din framtoning. Du kan delegera ansvar i projekten och följer upp att aktiviteter genomförs.

Tjänsten är på alla sätt dynamisk, varierande och spännande. Din energiska sida och ditt engagemang kommer väl till pass när det är högt tryck. Du kommer att ha många kontaktytor internt inom koncernen och externt med kunder, myndigheter och andra intressenter och därför behöver du ha god kommunikationsförmåga och hög social kompetens.

För att öka jämställdheten ser vi gärna fler kvinnliga sökande.
Körkort är ett krav.

Om verksamheten

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.
Peab i Karlstad har under många år framgångsrikt jobbat på bred front med olika byggprojekt. Vi bygger bland annat bostäder, skolor och förskolor, äldreboenden, vårdbyggnader, köpcentrum och har en stark byggservice.
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald. Våra engagerade medarbetare och vårt lagarbete är en nyckel till vår framgång.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling.
Läs mer om Peab här: https://peab.se/

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Urban Appelquist
Telefon 0703-77 45 95
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (5 dagar kvar)