Business Controller - Karlstad

Business Controller - Karlstad

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, energidistributörer och energianvändare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem. ONE Nordic har idag ca 1 000 medarbetare i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Vi växer och från och med årsskiftet tar ONE Nordic över ansvaret för underhåll inkl. mindre projekt och lokal drift av Fortums 119 vattenkraftkraftstationer, 232 dammar samt 209 aggregat i Gullspångsälven, Klarälven, Ljusnan, Ljungan, Dalälven, Indalsälven och Ångermanälven. I samband med avtalsövergång sker en verksamhetsöverlåtelse och ONE Nordic övertar cirka 200 medarbetare från nuvarande leverantör. Är du controller och sugen på att vara med på denna spännande resa? Sök då tjänsten redan dag!

Ditt uppdrag
I den här rollen rapporterar du direkt till ONE Nordics Ekonomichef, är placerad i Karlstad och arbetar i det dagliga mot VD för One Nordic Hydro. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:
 • Analys av det ekonomiska utfallet och utvecklingen av verksamhetens KPIer
 • Framtagande och utveckling av rapporter för enhetens behov
 • Bokslut
 • Ekonomiska tidsplaner för bolaget i linje med koncernbolagets tidplaner
 • Framtagning av prognoser
 • Utbildning av avdelningschefer och projektledare gällande ekonomi
 • Dialog med kund
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för One Nordic Hydro och rollen innebär ett par resdagar per vecka.

Din bakgrund
Vi söker dig med en civilekonom- eller högskoleutbildning inom ekonomi samt 5-7 års erfarenhet som controller. Det är meriterande om du har branscherfarenhet och/eller kunskap om entreprenadverksamhet. Du har självklart goda kunskaper i Excel samt vana av arbete i ekonomisystem samt rapporteringsverktyg. Du talar flytande svenska och engelska och eftersom ONE Nordic använder sig av QlikView och A+/IFS är det en fördel om du har erfarenhet i dessa system.

För detta uppdrag söker vi en person som är driven, framåt och hungrig att lära sig nya arbetssätt. Du lär dig fort och har en god och pedagogisk kommunikationsförmåga. Du drar dig inte för att hantera varierade uppgifter, högt som lågt, och trivs i en utåtriktad roll.

Vårt erbjudande
Var med och utveckla ONE Nordic-koncernen! Vi är en koncern med lång tradition och gedigen erfarenhet. Vi vill hela tiden utveckla oss och bli ännu bättre. För att nå dit behöver vi kompetenta medarbetare som är nyfikna och engagerade och vi är stolta över att ha skapat en arbetsplats som ger sina medarbetare möjlighet att utvecklas och växa. Vi erbjuder:
 • Stora utvecklingsmöjligheter inom företaget
 • Inspirerande och professionella kollegor inom ditt arbetsområde
 • Attraktiva medarbetarförmåner
 • Frihet under ansvar
 • Stimulerande arbetsmiljö
Passar du in på ovanstående profil, så tveka inte att ansöka redan idag! Vi arbetar med löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta VD Jörgen Widström, 0702-217008 eller Ekonomichef Fredrik Svensson, 0702-497349.

Sista ansökningsdag: 2019-10-15

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson VD Jörgen Widström
Telefon 0702-217008
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.one-nordic.se/
Sista ansökningsdag 15 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

ONE Nordic koncernen är Nordens ledande leverantör inom energitekniska tjänster, service och entreprenad. Koncernen hjälper energiproducenter, energidistributörer samt energianvändare såsom industrier, kommuner, fastighetsförvaltare och ägare av trafik- och belysningssystem att modernisera och optimera sina anläggningar. Koncernen ägs av Altor Fund III till 90, 5 procent och E.ON, 9,5 procent. ONE Nordic koncernen har cirka 1 100 medarbetare och omsätter 2,3 miljarder SEK. ONE Nordic koncernen är verksam i Sverige och Norge och huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.one-nordic.se.