CFO till NWT Gruppen AB

CFO till NWT Gruppen AB

Utvecklingsorienterad CFO med starkt affärs- och verksamhetsfokus

NWT Gruppen AB är en familjeägd koncern med säte i Karlstad. NWT Gruppen AB är idag en av Sveriges större mediekoncerner med NWT Media, samt att man har ett fastighetsinnehav och en distributions-verksamhet.

Nu söker NWT Gruppen AB en CFO med en central roll i gruppens fortsatta utveckling och framtid.

Som CFO har du det övergripande ansvaret för NWT Gruppens ekonomifunktion. Detta innebär löpande redovisning, månads-/årsbokslut och konsolidering av koncernens bolag. Ekonomiavdelningen består av 6 medarbetare som under ditt ansvar sköter det löpande operativa arbetet. Vidare kommer du som CFO arbeta nära VD i olika företagsövergripande frågor och projekt, samt löpande analysera verksamhetens resultat och nyckeltal. CFO rapporterar till VD för NWT Gruppen.

CFO förväntas driva ekonomiavdelningen med ett stort affärsfokus och ett nära samarbete med respektive verksamhet: media, fastighet och distribution. CFO förväntas utveckla och modernisera ekonomifunktionen samt skapa en tydlig struktur för finansiell rapportering. Vidare genomföra analyser av nyckeltal och ekonomiskt utfall samt vara beslutsstöd för VD samt styrelse.

Du är Civilekonom eller har motsvarande utbildning/erfarenhet. Du har i grunden en god förståelse och kunskap avseende löpande redovisning, månad-/årsbokslut samt en förståelse för koncernredovisning. Du ser ekonomifrågor ur ett verksamhets- och affärsperspektiv och du har en gedigen erfarenhet från en ledande chefsbefattning inom ekonomi/finans med fokus på verksamhetscontrolling och analys.

Som person är du lyhörd, prestigelös och lösningsorienterad, samt besitter en god kommunikativ förmåga. Du har en hög energinivå och ser positivt på utveckling och förändringar. Du har ett stort driv och är handlingskraftig med en strategisk förmåga att driva utveckling av gruppen som helhet. Du har en god ledarförmåga där du leder med trovärdighet och lyhördhet. Du har en nyfikenhet och ett intresse för såväl medarbetare som ny kunskap.

NWT Gruppen AB erbjuder en nyckelroll med stor möjlighet till påverkan. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14220). Ansökningstiden är öppen fram till 15 dec, men vi utvärderar löpande och önskar därför din ansökan så snart som möjligt. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Nicklas Jungander, 019-19 68 05 eller Alice Lundberg 019 - 19 68 08.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Mercuri Urval
Hemsida http://www.nwtgruppen.se
Sista ansökningsdag 15 dec 2020 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NWT Gruppen AB är en koncern med verksamhet inom flera områden såsom media, distribution och fastighetsförvaltning. Koncernen är organiserad i dotterbolag för varje verksamhetsområde. I moderbolaget finns koncernens ledningsfunktioner, avdelningarna för ekonomi och IT, samt finansförvaltning. Det totala antalet årsanställda är drygt 600 och omsättningen är ca 650 Mkr. Huvudkontoret finns i Karlstad.