Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige

Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande team med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Wood Sverige expanderar och behöver nu förstärka med ytterliggare en lösningsorienterad person som drivs av att arbeta med utveckling och förbättringar i en automatiserad produktionsmiljö.

Kvalifikationer
Kompetenskrav. Vi ser gärna att du är utbildad högskoleingenjör inom automation och har en arbetslivserfarenhet, gärna på 5-10 år. Du har erfarenhet från processindustri, och det är meriterande om du arbetat inom träindustrin. Du har erfarenhet och är van med programmering i något av systemen Siemens, Mitsubishi, Beckhoff PLC, samt att du bör också ha erfarenhet av programmering av SCADA system och konfigurering av OPC-server. Det är också önskvärt om du har arbetat med driftsättning av automationssystem inom industrin. I övrigt har du goda IT-kunskaper, då resor ingår i tjänsten så är det ett krav att du innehar B-körkort. I rollen kommer du även komma i kontakt med bolag utanför Sverige, som konstruerat och levererat våra maskiner. Därför är det viktigt att du talar och skriver obehindrat på svenska, samt har goda kunskaper i engelska där du kan kommunicera skriftligt såväl som muntligt.

Personliga egenskaper
Som person bör du vara lösningsorienterad, strukturerad och trivas med nya utmaningar. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet, då det är viktigt att du passar in och trivs i vårt befintliga team, där vi sätter laget före jaget. Moelven Wood är i en spännande fas, där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.
Mer info
Kontaktperson Chef Teknik & Innovation Magnus Johannesson
Telefon 010-122 50 45
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 aug 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 37 produktionsbolag fördelat på 46 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3400 anställda och en årsomsättning på 10,3 miljarder NOK.

Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood. Moelven Wood är producent och distributör av bygg - och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,5 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg - och inredningsmaterial.

Mer information om Moelven.