Miljösamordnare

Miljösamordnare

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Miljöförvaltningens cirka 40 medarbetare arbetar förebyggande för människors hälsa och livsmiljö. Genom myndighetsutövning ser vi till att lagar och regler följs som rör livsmedel och miljö. Vi driver flera miljö- och klimatprojekt, ger rådgivning i miljö- och klimatfrågor och arbetar strategiskt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tjänsten är placerad på avdelningen för miljöstrategi där det i dagsläget är 13 medarbetare som arbetar med kommunens övergripande miljöstrategiska arbete. Förutom det arbetar även avdelningen med miljökommunikation, utåtriktade projekt inom hållbar konsumtion, hållbart resande och vattenstrategiska frågor samt energi- och klimatrådgivning. Arbetsplatsen är i Samhällsbyggnadshuset i inre hamn där vi har ett modernt aktivitetsbaserat kontor.

Nu söker vi en vikarie under ett år inom ramen för vårt utvecklingsarbete Klimatneutrala Karlstad 2030.

Arbetsuppgifter
Arbetet består av olika arbetsuppgifter för att underlätta vägen mot ett klimatneutralt Karlstad 2030. Exempel på detta är uppdraget att ta fram klimatkontrakt med företag och medborgare, framtagande av visualiseringar, analyser och beräkningar som ger bra beslutsunderlag för kommunen men även för karlstadsbor och företag. Du kommer att jobba i ett team med miljöstrateger och miljösamordnare samt med andra kompetenser inom kommunen inom ramen för arbetet.

Hos oss finns möjligheten att tillämpa distansarbete upp till 2 dagar per vecka och vi har många fina personalförmåner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot samhällsvetenskap, miljö, ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du tidigare har jobbat inom offentlig sektor.

Du har ett intresse för miljö- och klimatfrågor och är driven samt bra på samordning men även enskilt arbete. Arbetsuppgifterna kräver en viss grad av analytisk förmåga och du kan jobba med komplexa frågor samt har en hög förmåga att leverera resultat. Vi ser att du har erfarenheter av och är bra på att samverka och ha dialog med olika aktörer då det är en stor del av tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.