Miljöinspektör

Miljöinspektör

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Miljöförvaltningens cirka 40 medarbetare arbetar förebyggande för människors hälsa och livsmiljö. Genom myndighetsutövning ser vi till att lagar och regler följs som rör livsmedel och miljö. Vi driver flera miljö- och klimatprojekt, ger rådgivning i miljö- och klimatfrågor och arbetar strategiskt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

På tillsynsavdelningen arbetar idag cirka 25 inspektörer som är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam.

Arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad miljöinspektör till vårt miljöteam med huvudsakliga arbetsuppgifter inom tillsyn och handläggning av miljöfarlig verksamhet inklusive förorenade områden.

Du kommer att utöva myndighetsutövning genom inspektioner och beslut, samt ha kontakt med medborgare och företag genom rådgivning och information.

Kvalifikationer
Du har en relevant högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har arbetslivserfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken.

Vi söker dig som är positiv och driven i ditt arbete. Du tycker om att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att styra mot uppsatta mål. Vidare är du serviceinriktad, kan arbeta självständigt men också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du behöver också kunna tillämpa ett gott bemötande och ha förmåga att skapa tillit och förtroende i både din muntliga och skriftliga kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.