Avdelningschef, akutmottagningen, Karlstad

Avdelningschef, akutmottagningen, Karlstad

Du vill vara med och driva utvecklingen av ett patientfokuserat arbetssätt på akutmottagningen Karlstad. Vi erbjuder dig ett arbete som präglas av teamarbete med patienten i fokus. Du ingår i akutmottagningens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, akutmottagningsöverläkare, HR konsult samt controller. Uppdraget innebär delat ledarskap, ett uppdrag som kräver stor lyhördhet och tydlighet. Uppdraget innebär ett övergripande ansvar för den hälso- och sjukvård som bedrivs inom verksamhetsområdet. Akutmottagningens utveckling sker via samverkan med andra delar av vården inom ett stort antal olika vårdprocesser, vilket ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn. Det är viktigt att du är en god kommunikatör som kan skapa bra och förtroendefulla relationer. Utgångspunkten i chefsuppdraget är att aktivt arbeta med värdegrundsfrågor, kompetensförsörjning samt kvalitets- och förbättringsarbeten med patienten och vårdens flöden i centrum. Arbetet kräver tydlighet i ledarskapet, lyhördhet, strategiskt tänkande, samarbetsförmåga samt ekonomisk förståelse. Chefsförordnandet är tidsbegränsat till fyra år.

Kvalifikationer
Avdelningschef till akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Vi söker dig med lämplig akademisk utbildning, god ekonomisk insikt och intresse och förmåga att leda och utveckla verksamheten. Erfarenhet av ledarskap inom hälso- och sjukvård är ett krav.

Inför anställning ska du som sökande kunna uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister som du lämnar till chefen i oöppnat kuvert. Utdraget får inte vara äldre än ett år. Du hittar blanketten på www.polisen.se "blankett för begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister §9". Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Petra Svedberg, områdeschef som nås via sekrete...
Telefon 054-61 41 04
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7500 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare. Akutmottagen på Centralsjukhuset har som uppdrag att omhänderta patienter med akuta sjukdomar eller skador oavsett tillstånd. Det sker i samarbete med sjukhusens specialistkliniker, primärvården, ambulanssjukvården samt med kommunernas vård och omsorg. Akutmottagningen tar emot patienter inom medicin, kirurgi och ortopedi dygnet runt. På jourtid även patienter inom infektion, gynekologi och barn. Verksamhetsområdet har cirka 110 medarbetare, sjuksköterskor och undersköterskor, under direkt ledning av två avdelningschefer, som liksom en akutmottagningsöverläkare är underställda verksamhetschefen. Läkarna från de kliniker som akutmottagningen samverkar med tjänstgör på akutmottagningen inom ramen för ett traditionellt joursystem.