Arbetsterapeut, allmänpsykiatriska slutenvården

Arbetsterapeut, allmänpsykiatriska slutenvården

Bedömning och behandling av aktivitetsförmåga. Bidra på alla nivåer i verksamheten med det arbetsterapeutiska perspektivet. Medverkan vid rond och teamkonferens. Uppdraget innebär en konsultativ roll mot vårdavdelningarna. Du arbetar med att bedöma, utreda aktivitetsförmåga, stötta samt hantera de kognitiva och motoriska svårigheterna som finns runt vår patientgrupp. Du är enhetens specialist i rehabiliterande arbetsterapeutiska insatser, du arbetar övergripande och utgör den arbetsterapeutiska kompetensen för patienter, närstående, personal och i samverkan. Arbetet kräver samarbete med berörda vårdgrannar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av kliniskt arbete inom psykiatrin är meriterande. Du är strukturerad, flexibel och tycker om att arbeta såväl självständigt som i samverkan med andra. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med olika former av psykisk ohälsa och det är en självklarhet att du arbetar återhämtningsinriktat. Det är en fördel om du har utbildning i AMPS/PRPP. Även kunskap av andra arbetsterapeutiska bedömningsinstrument är av intresse. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom samarbetsförmåga.

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Daniel Hall, avdelningschef
Telefon 054-61 97 71
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7500 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare. I Psykiatrihuset vid Centralsjukhuset i Karlstad finns länets allmänpsykiatriska slutenvård med en psykiatrisk akutmottagning, en resursavdelning och sex vårdavdelningar där differentierad vård för olika diagnosgrupper bedrivs. Stora satsningar har gjorts för att skapa en ändamålsenlig miljö för att kunna erbjuda en god vård. Läs mer på vår webbsida. Vi har i dagsläget ett team med kurator, arbetsterapeut och psykolog som samarbetar med läkare, sjuksköterskor och skötare. Ambitionen är att vi ska kunna erbjuda patienter vård med högre kvalitet samt i ett tidigare skede kunna påbörja en del av det utrednings- och behandlingsarbete som sedan fortsätter i öppenvård.