Strateg till Kultur- och fritidsförvaltningen

Strateg till Kultur- och fritidsförvaltningen

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård - Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, UNO - Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Beskrivning
Vi söker nu en strateg till vår stabsfunktion. Stabens utvecklingsenhet arbetar med omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor inom kultur- och fritidsområdet med fokus på framtiden, samt med interna strategiska frågor.

Vi erbjuder utvecklingsarbete med stora möjligheter att påverka kommunens framtid som en attraktiv kommun att leva i för alla. Arbetet har stor bredd och verksamheten är viktig för att kultur- och fritidsförvaltningen ska nå sina utvecklingsmål.

Arbetsuppgifter
Som strateg arbetar du med utveckling av befintlig verksamhet i ett längre tidsperspektiv inom kultur- och fritidsförvaltningens samtliga verksamhetsområden. Det innebär att du ska arbeta med att strategiskt utveckla verksamheten baserat på kunskap om omvärldsfrågor, forskning och samhällstrender. Du förväntas hantera kultur- och fritidsförvaltningens utvecklingsbehov i relation till andra förvaltningar och omvärlden i stort.

Arbetet med att kartlägga och driva utvecklingsfrågor sker i projektform i samarbete med både interna och externa aktörer, du är också den som implementerar lösningarna i våra verksamheter.

Strategen ska också självständigt på uppdrag av både förvaltningsledning och verksamhetschefer handlägga ärenden och utredningsuppdrag.

Kvalifikationer
Krav är att du har en samhällsvetenskaplig akademisk examen relevant för tjänstens arbetsuppgifter och gärna några års erfarenhet av strategiskt arbete. Du kan också ha annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
  • verksamhetsutveckling och strategiskt arbete inom kultur- och fritidssektorn
  • effektivisering genom digitalisering
  • arbete med det aktiva friluftslivet
  • kvalificerad projektledning
  • arbete med utredningar och analyser
  • att leda workshops och sammanställa dess resultat
  • offentlig förvaltning
Har du erfarenhet från strategisk lokalresursplanering och/eller byggprojekt inom vårt verksamhetsområde ser vi det som ytterligare en merit.

Som person är du analytisk- och utvecklingsinriktad, strukturerad, drivande, lyhörd och uthållig. Du är nyfiken och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du har förmåga till överblick för att kunna samordna och effektivisera verksamheter. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, har arbetsglädje, energi och förmåga att entusiasmera dina kollegor.

Det är viktigt för oss att du är rätt person, så stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.