Chef till Enheten stöd till samhällsaktörer

Chef till Enheten stöd till samhällsaktörer

Enheten stöd till samhällsaktörer ansvarar för att samordna och utveckla information, utbildning och annat stöd till konsumentverksamhet som bedrivs i kommunerna. Den löpande verksamheten på enheten kompletteras ofta av arbete i projektform.

Om jobbet
Som enhetschef ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten inom enheten. Du har resultat- och budgetansvar samt personalansvar för enhetens medarbetare. Du är direkt underställd avdelningschefen och kommer att ingå i avdelnings-ledningen. Att bidra i myndighetsgemensamma lednings-, planerings- och utvecklingsprocesser samt att representera myndigheten i externa sammanhang ingår också i uppdraget som enhetschef.

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning, chefserfarenhet och/eller kvalificerad ledarerfarenhet samt gärna erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete. Du är van att arbeta i olika nätverk. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på statlig myndighet samt att samverka med och ge stöd till andra samhällsaktörer. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som ledare är du trygg, tydlig, coachande och kommunikativ. Du är engagerad, strukturerad och utvecklingsinriktad. Du prövar gärna nya vägar med helhetssyn på verksamheten och med fokus på uppdrag och resultat. Din förmåga att samverka och samarbeta är mycket god och du har förmåga att utveckla och samordna ett stort antal interna och externa samarbeten. Du möter andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.
Vi erbjuder möjlighet att träffa överenskommelse om att arbeta delvis på distans. Aktuellt arbetstidsavtal: förtroendearbetstid.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av avdelningschef Cathrin Lundqvist. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Gunnarsson för SACO–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/9.

Senast den 21 augusti 2022 vill vi ha din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Cathrin Lundqvist
Telefon 0771-423300
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Statstjänsteman
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.konsumentverket.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. Vi finns i Karlstad och är ca 190 medarbetare som tillsammans bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller.