Systemförvaltare

Systemförvaltare

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Beskrivning
Redovisningsavdelningen, som består av 15 medarbetare, är en del av kommunledningskontoret. Avdelningens uppdrag är att arbeta med kvalificerad redovisning och att ge stöd och rådgivning i dessa frågor till kommunens förvaltningar och bolag. Vi ansvarar för kommunens övergripande betalningsprocesser och för koncernens ekonomisystem UBW. Vi deltar i utveckling av koncernens processer för planering, uppföljning och inköp. Vi söker nu dig som är utbildad ekonom och med erfarenhet och intresse av utvecklingsarbete och systemfrågor.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med systemgruppen på avdelningen kommer du arbeta med support, förvaltning och utveckling av koncernens ekonomisystem UBW. Du ska i din roll som systemförvaltare jobba aktivt med effektivisering av våra processer för att stödja våra verksamheter och nå våra mål.

Tillsammans med kollegor på avdelningen och representanter från verksamheterna arbetar vi med att vidareutveckla och digitalisera våra redovisningsprocesser med stöd av ekonomisystemet. Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid och det ingår att självständigt kunna utreda, ta fram lösningsförslag och implementera förändringarna. Du kommer också delta och anordna nätverk, användarträffar och kontinuerlig information till olika mottagare. I uppdraget ingår projektledaruppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi, har arbetslivserfarenhet inom redovisning och har ett stort intresse för ekonomisystem. Du är van att leda förändringsarbete på ett strukturerat sätt och brinner för utveckling, och det krävs att du har en god vana och förståelse av ekonomi- och IT-system. Erfarenhet från ekonomisystem är meriterande, och extra värdefullt om du har varit användare av UBW (f.d. Agresso).

Du är en flexibel person som tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är noggrann, gillar att genomföra saker i ett stundtals högt tempo och har lätt att förstå sammanhang. Du förstår också vikten av att bidra till utvecklingen av koncernens samlade uppgifter.

Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket, och du kan på ett enkelt sätt beskriva systemprocesser och ekonomiska sammanhang.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.