Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Beskrivning
IT-avdelningen, som tillhör Kommunledningskontoret, är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi bildat två avdelningar. En IT-avdelning med ansvar för hela kommunens IT-infrastruktur och IT-tjänster, samt en avdelning för digital utveckling och innovation.

Som IT-chef leder du cirka 45 medarbetare fördelade på två enheter samt en stab. Du bildar tillsammans med enhetscheferna IT-avdelningens ledningsgrupp.

Du ansvarar för att kommunkoncernens IT-infrastruktur med tillhörande tjänster är effektiva, stabila, säkra, att de vidmakthålls samt vidareutvecklas, allt för att säkerställa en värdeskapande leverans av IT-tjänster till kommunkoncernens verksamheter.

Uppdraget utförs i nära samverkan med avdelningschefen för digital utveckling och innovation där ni tillsammans ökar den strategiska styrningen av kommunkoncernens IT- och digitaliseringsverksamhet och realiserar denna.

Tjänsten är säkerhetsklassad och för anställning krävs att du är svensk medborgare.

Arbetsuppgifter
 • Ansvar för IT-avdelningens verksamhet med budget- och personalansvar
 • Leda avdelningen genom tydliga mål, prioriteringar och tydlig förväntansbild på resultat
 • Tillsammans med enhetschefer och medarbetare skapa en arbetsmiljö som stimulerar till samarbete, gemensamt ansvarstagande, utrymme för nyfikenhet och ständiga förbättringar
 • Kontinuerlig uppföljning och dialog med avdelningens externa leverantörer
 • Säkra goda och förtroendeingivande dialoger med kommunkoncernens verksamheter
 • Rapportera till utvecklingsdirektören och du ingår i utvecklingsdirektörens ledningsgrupp
 • Ingå i kommunkoncernens IT-och digitaliseringsråd tillsammans med utvecklingsdirektör och avdelningschef för digital utveckling och innovation
 • Bereda ärenden till politiken
Kvalifikationer
Vi vill att du som söker har akademisk utbildning på lägst kandidatnivå, gärna med inriktning systemvetenskap, datateknik/IT eller motsvarande som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdigt.

Du har erfarenhet av:
 • flerårigt chefs- och ledarskap
 • att arbeta både operativt och strategiskt med IT-frågor i en komplex verksamhet
 • att driva förändrings- och utvecklingsarbete
 • att leda en verksamhet med höga krav på samordning och prioritering
 • Du är van att coacha, entusiasmera, utveckla och motivera självständiga medarbetare och du har en
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande är erfarenhet av:
 • att leda andra chefer
 • arbete inom politiskt styrd organisation och kommunal verksamhet
 • att leda agila team och är förtrogen med olika typer av ramverk som stödjer IT-tjänsteleveranser
Som person är du en nyfiken utmaningsdriven ledare, en god kommunikatör som drivs av goda samarbeten.

Du är en god organisatör, du är tydlig i ditt sätt att leda och du prioriterar och delegerar med mod. Du är den som pekar riktning och skapar förutsättningar för att tillsammans med dina medarbetare nå uppsatta mål.

I denna rekrytering samarbetar Karlstad kommun med oss på SOURCE. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 januari 2021.

https://source-executive.positionett.se/assignment.php?id=4605#top

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57.

Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande på berörd förvaltning med en tillsvidareanställning i grunden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.