Förvaltare AD, AAD och PKI

Förvaltare AD, AAD och PKI

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

IT-avdelningen söker en engagerad IT-förvaltare med inriktning AD, Azure AD och PKI
IT-avdelningen består av nära 50 medarbetare som tillsammans sköter kommunens gemensamma IT-infrastruktur och levererar IT-tjänster till alla verksamheter. Samtidigt som vi i vardagen levererar, ger support, underhåller och utvecklar våra IT-tjänster så är vi en viktig partner till kommunens verksamhetsutveckling med digitalisering som stöd.

Vi söker nu en förvaltare med en gedigen erfarenhet inom AD, AAD & PKI. Tjänsten är placerad inom objektet Identitet och Åtkomst (IAM) hos enheten Förvaltning IT. Enheten ansvarar utöver Identitet och Åtkomst även för förvaltning och utveckling av objekten Arbetsplats, Teknisk plattform, Produktivitet och Samarbete samt Integration/ICC.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår bland annat att
 • vara delaktig i det dagliga arbetet kring förvaltningsobjektets tjänster relaterade till AD, AAD och PKI. I din roll som förvaltare ingår förbättringsarbete där du hittar vägar för att utveckla funktioner och processer inom ditt ansvarsområde.
 • ha en ledande roll i utvecklingsarbetet som utförs inom området; arbetet sker tätt med organisationen för att fånga upp behov och krav.
 • upprätthålla och kvalitetssäkra dokumentation
 • vara öppen för förändringar och hänga med i den höga utvecklingstakt Microsoft har
 • medverka till ett öppet arbetsklimat och ett väl fungerande team; rollen innebär ett nära samarbete med kollegor inom olika områden där du kommer att vara IAM:s expertstöd inom ditt
Kvalifikationer
Du har en bred teknisk erfarenhet inom IT-infrastruktur och mycket goda kunskaper inom AD och Azure AD samt PKI. Du är skicklig på att dokumentera och vi ser gärna att du är van att arbeta agilt och i komplexa IT-miljöer där kund, förbättring och effektivisering alltid är i fokus.

Vi söker dig som har
 • en relevant teknikinriktad utbildning eller förvärvade kunskaper vi bedömer likvärdiga
 • mångårig teknisk erfarenhet inom IT-infrastruktur, AD och Azure AD
 • förmåga att självständigt planera och följa upp ditt egna samt gruppens arbete
 • samarbetsvilja och en drivkraft att bygga nätverk
 • god kommunikativ förmåga och skicklighet i att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenheter från agilt arbetssätt, DevOps
 • Certifieringar som är relevanta för tjänsten
 • Kännedom om och erfarenhet av ITIL
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad, drivande och ansvarstagande. Du har god förmåga att prioritera rätt saker och är noggrann i ditt sätt att arbeta. Eftersom du kommer att ha kontakter/samarbete inom och utom verksamheten så ställs höga krav på din förmåga att samarbeta och kommunicera.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.