Kommunikationschef

KommunikationschefKommunikationschef

Karlstads universitet / centrala stödfunktioner / Kommunikationsavdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten.

Beskrivning

Kommunikationschefen på Karlstads universitet har en nyckelposition när det gäller att profilera universitetet, stärka den interna och externa kommunikationen samt bidra till att universitetets målsättningar och vision nås. Du kommer vara direkt underställd universitetsdirektören och ansvarar för kommunikationsavdelningens personal, verksamhet och dess utveckling. Arbetet sker i samverkan och nära dialog med universitetsledningen och företrädare för universitetets fakulteter, institutioner och avdelningar.

Låter det intressant? Är du en erfaren kommunikationschef som vill delta i universitetets utveckling och är redo för nästa utmaning?

Välrenommerad forskning och utbildning stärker vår attraktionskraft bland nuvarande och kommande studenter och medarbetare samt gör oss till en intressant aktör för andra organisationer att samarbeta med. Som kommunikationschef förväntas du driva och utveckla arbetet med att skapa effektiva kommunikationsprocesser och profilera universitetet tillsammans med ledning, chefer och kommunikationsavdelningens 20 medarbetare. Ett viktigt uppdrag är att sprida information och kunskap om universitetets utbildning och forskning till olika målgrupper både i Sverige och internationellt. Avdelningen arbetar också med rekrytering av studenter, kommunikation med nuvarande studenter samt med att arrangera konferenser och evenemang.

Kvalifikationer

Som kommunikationschef trivs du med att verka i en föränderlig miljö och tar dig gärna an nya utmaningar. Du har förmåga att arbeta målinriktat, tänka nytt och trivs med att verka på både en strategisk och operativ nivå. Helhetsperspektiv, ett gott omdöme och god samarbetsförmåga är andra viktiga egenskaper. Ditt ledarskap ligger i linje med universitetets ledarskapsmålsättningar vilket bland annat innebär att du är:
  • en kommunikativ, trygg, tydlig och närvarande ledare som har förmåga att utveckla verksamheten och dess medarbetare.
  • lyhörd, skapar engagemang och kan omsätta goda idéer i praktisk tillämpning.
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av liknande arbete på ledande chefspositioner i stora organisationer. Du ska ha aktuell erfarenhet av arbete inom kommunikation och marknadsföring samt en relevant akademisk utbildning. Har du arbetat inom statlig verksamhet eller med forskningskommunikation är det meriterande. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vad kan vi erbjuda dig?

Är du rätt person kan vi erbjuda dig goda möjligheter att driva och utveckla en spännande verksamhet i en öppen, kunskapsintensiv miljö tillsammans med engagerade medarbetare. Ett inspirerande ansvarsområde när det gäller att kommunicera och implementera vår strategi samt även våra fina forskningsresultat. Goda anställningsvillkor och en hållbar arbetsmiljö som ger ett positivt utbyte i form av arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer om ansökningsförfarandet eller om denna intressanta tjänst är du varmt välkommen att kontakta;

Anne-Christine Larsson Ljung Universitetsdirektör, +46 70-688 5173, Anne-Christine.Larsson@kau.se

Susanna Boman, rekryteringskonsult Signpost, 0739 86 63 53

Ansökan skall innehålla personligt brev och CV med beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.

Sista ansökningsdag 2019-03-20

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 20 mars (2 dagar kvar)