Vikariat - Kommunikatör vård- och omsorgsförvaltningen

Vikariat - Kommunikatör vård- och omsorgsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor. Vi erbjuder en arbetsplats där kommunikation används som ett strategiskt verktyg för att uppnå organisationens mål. Hos oss är kommunikation helt enkelt viktigt. Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra kommunikativ skillnad!

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör hos oss är du huvudredaktör för förvaltningens arbete med intranät, externwebb samt sociala medier. Du kommer tillsammans med kommunens övriga huvudredaktörer vara med och utveckla kommunens digitala kanaler. Som huvudredaktör ansvarar du även för att leda och utbilda förvaltningens redaktörer samt arbeta strategiskt och operativt med innehåll och struktur. Du är en fena på att skapa bra innehåll för digitala kanaler. Du kommer även att arbeta med varumärkesbyggande kampanjer tillsammans med upphandlad byrå. Som kommunikatör kommer du också att arbeta med att ta fram kommunikationsplaner och genomföra kommunikationsinsatser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som nyligen avslutat din akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet kräver ett strategiskt tänkande, analytisk förmåga och god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Du ska ha kunskap om arbete med webbpublicering på intranät och externwebb samt att du kan skapa innehåll i sociala kanaler. Det är meriterande om du har kunskap om Google analytics, kan producera rörligt material och har grundläggande kunskaper i Adobe CC sviten. För att lyckas i den här rollen behöver du ha förmåga att samarbeta på ett bra sätt och arbeta för att hitta lösningar utifrån ett helhetsperspektiv för verksamhetens bästa. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att Karlstads kommun når sina mål och skapar nytta för Karlstadsborna. Du har ett starkt driv, tar initiativ och kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att identifiera problem och utveckla lösningar.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Linda Eklind
Telefon 054-540 55 77
Område Karlstad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.