Vi söker engagerade skolsköterskor till barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad

Vi söker engagerade skolsköterskor till barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den medicinska delen av elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans arbete så kanske du är någon av de skolsköterskor som vi nu söker.

Arbetsuppgifter
Som skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsoarbetet och då främst i det främjande och förebyggande arbetet. Teamet leds av rektor och i teamet ingår även kurator, skolpsykolog och specialpedagog. Elevhälsan bidrar till att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa.
Skolsköterskans uppdrag är att tillföra medicinsk kompetens och ansvara för de insatserna. Alla elever erbjuds hälsobesök och vaccinationer. Du ska även erbjuda och utföra hälsosamtal enligt gällande riktlinjer, organisera och medverka vid skolläkarmottagning. Du kommer också att ingå i ett nätverk med andra skolsköterskor i kommunen med gemensamma möten, handledning och utbildning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. I ditt arbete är det viktigt att du tar eget ansvar för dina uppgifter, att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Erfarenhet av digitala verktyg som PMO är meriterande. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga så ser vi det som mycket positivt. Du behöver också ha förmåga att prioritera då dagliga inplanerade arbetsuppgifter hastigt kan förändras. Det är också viktigt att du har ett gott och professionellt bemötande. Du ska också ha förmåga att tydligt kunna kommunicera med barn, vårdnadshavare och personal.


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Kristina Norman
Telefon 054-540 29 07
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.