Verksamhetsutvecklare

Verksamhetsutvecklare

Anställningen avser verksamhetsutveckling inom missbruks- beroendevården. I tjänsten ingår bl a utredningsarbete, uppföljningar, internutbildning, samverkan med landstinget, remissyttranden och rapportskrivning som underlag till nämndbeslut. Du ska medverka i att tillsammans med ansvariga chefer utveckla, planera och driva avdelningens arbete när det gäller missbruks- beroendevården. Verksamhetsutvecklaren arbetar på uppdrag av avdelningschef. I tjänsten ingår att arbeta med och ha god kunskap om implementeringsprocesser och evidensbaserad praktik.

Kvalifikationer
Du ska ha socionomexamen, eller annan jämförbar akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha kunskap, intresse och flerårig erfarenhet från kommunal missbruks- beroendevård. Vara insatt i olika metoder som rekommenderas i nationella riktlinjer med särskilt fokus på ASI (Addiction Severity Index)- och MI (motiverande samtal). Du ska ha erfarenhet från arbete med uppföljningar, statistik och analysarbete. Anställningen kräver systematisk och analytisk förmåga. Du är drivande, initiativtagande, engagerad, strukturerad och van att arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Då anställningen innebär både skrivarbete och muntlig föredragning förväntas du ha god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt. Körkort krävs.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Marita Halvarsson
Telefon 054-5405009
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss. Vuxenavdelningen ansvarar för kommunens verksamhet för personer över 25 år med psykisk funktionsnedsättning och/eller missbruks- beroendeproblematik. På avdelningen, som är organiserad i en avdelningsstab och åtta enheter, finns ca 220 medarbetare i olika yrkeskategorier.