Verksamhetscontroller

Verksamhetscontroller

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. Här arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus. Biståndskontoret består av Biståndsenheten, LSS-enheten, Tillsynsenheten och en stabsfunktion. Som verksamhetscontroller ingår du i biståndskontorets stab och du är direkt underställd beställarchef.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetscontroller arbetar du systematiskt med analys och uppföljning av verksamhetens samlade arbete. Du tar fram underlag, statistik och rapporter som sedan ligger till grund för ledningsgruppens fortsatta planeringsarbete. Du har förmåga att föra samman nyckeltal, utfall och resultat med den faktiska verksamheten och har ett stort intresse av att använda våra olika verksamhetssystem för att utveckla och förbättra. Du arbetar tillsammans med två andra verksamhetscontrollers där du har ett riktat uppdrag mot den interna kontrollplanen, kund- och verksamhetsenkäter samt arbetet mot fusk och oegentligheter. I rollen kommer du att ha ansvar för att driva intern kontrollprocessen tillsammans med vård- och omsorgsnämnden och förvaltningsledningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk högskoleutbildning inom ekonomi eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa aktörer. Vidare är du noggrann i ditt arbete och är van vid att arbeta strukturerat och planerat. Du behöver också ha förmågan att processleda en grupp. Om du dessutom har tidigare erfarenhet av att arbeta som stödfunktion till chefer ser vi det som meriterande. Det är också positivt om du har tidigare erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet samt har erfarenhet av att verka i politiskt styrda organisationer. Du har god datavana och mycket goda kunskaper i Excel. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Treserva. Det är meriterande om du är van att visualisera processer och projekt på ett pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.