Boendestödjare tim- och sommarvikariat till HVB boende

Boendestödjare tim- och sommarvikariat till HVB boende

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Våra HVB-hem finns på Familjeavdelningen och ska tillgodose de ungas behov av en trygg livsmiljö, daglig omsorg och stöd för att utvecklas. Nu söker vi tim- och sommarvikarier för våra HVB-boendet samt för vårt stödboende. IFA ansvarar för kommunens stödboende för unga vuxna.

Arbetsuppgifter
HVB-boende ansvarar för den dagliga omsorgen om den unge och med detta menas först och främst att erbjuda ungdomen trygghet och tillgodose ungdomens vardagliga behov.
Arbetet innebär schemalagd arbetstid.
En Boendestödjares uppdrag är att (beroende på vilken placeringsform man arbetar med):
- Ansvara för den dagliga omsorgen och stödet till målgruppen inom HVB
- Ansvara för vägledning till målgruppen inom Stödboende
Förutom praktiskt och känslomässigt stöd till målgruppen så innehåller arbetet också att utföra dagliga anteckningar, lokalvård och annat praktiskt arbete som är kopplat till driften av ett boende. Tillkommer gör även andra arbetsuppgifter som arbetsgivaren finner viktigt för att kunna utföra ett arbete med god kvalitet.

Kvalifikationer
Du är en lugn, trygg, omsorgsfull, ansvarstagande vuxen samt en god vuxenförebild.

* Avslutad gymnasial utbildning med inriktning som bedöms relevant för aktuell verksamhet
* Meriterade att ha påbörjat eftergymnasiala studier med inriktning mot socialt, beteendevetenskapligt eller pedagogiskt arbete.
* Meriterande med vana av att dokumentera
* Meriterande med erfarenhet av liknande verksamhet
* Meriterande med erfarenhet av arbetet med målgruppen
* Meriterande med kunskap och kännedom om Motiverande samtal (MI), Traumamedveten omsorg (TMO) och Hitta rätt.
* Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
* Körkort (B) är ett krav

Vid anställning på HVB kräver vi ett personligt registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Linda Schutsch
Telefon 054-540 50 43
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 4 maj 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.