Stabschefen är länken mellan tjänstemannaorganisationen och den politiska ledningen i Karlstads kommun. I uppdraget ingår att ansvara för samordning och arbetsfördelning av gemensamma uppdrag för samtliga politiska sekreterare. I uppdraget ligger att ansvara för den gemensamma interna och externa kommunikation. Utöver detta även agera som bollplank och strategisk rådgivare i framför allt frågor som rör press- och medierelationer. Stabschefen ansvarar för planering och agendor för gemensamma aktiviteter och möten samt att ta fram material och underlag i olika ärenden/frågor på uppdrag av kommunstyrelsens ordförande. Stabschefens uppgift är också att i samråd med kommunstyrelsens ordförande fördjupa sig och arbeta med långsiktiga strategiska frågor. Därutöver vara behjälplig med omvärldsbevakning med fokus på frågor som berör kommunens verksamheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med initiativförmåga, ett stort intresse för politik- och samhällsfrågor. Du ska ha en akademisk examen och erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer. Du är mål- och utvecklingsinriktad och har en strategisk förmåga att förstå sammanhang inom samhällsutvecklingen. Du är lyhörd och förtroendeingivande. Det är meriterande om du har goda kunskaper i styrning och ledning i offentliga organisationer. Rollen kräver att du har körkort och vi ser att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Per-Samuel Nisser
Telefon 070-689 39 39
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Det blågröna styret i Karlstads kommun - som består av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centern och Miljöpartiet - söker nu en stabschef. Stabschefen har en samordnade roll och arbetar på uppdrag av hela det politiska styret med kommunstyrelsens ordförande som arbetsledare.