Specialpedagog till Vålbergsskolan

Specialpedagog till Vålbergsskolan

Arbetsbeskrivning
Som specialpedagog på Vålbergsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, skolsköterska, speciallärare, psykolog och rektor. I uppdraget ingår sedvanliga specialpedagogiska arbetsuppgifter så som kartläggning, utredning, handledning, pedagogiskt utvecklingsarbete och dokumentation. Du arbetar förebyggande och främjande på organisations-, grupp- och individnivå genom att tex utveckla och säkerställa en tillgänglig lärmiljö som ger eleverna optimala förutsättningar att utvecklas. Lärmiljön omfattar ett helhetstänk från lokaler, undervisning och digitala verktyg till trygghet och trivsel.
Samarbetet med elevhälsoteam, lärare, syv, elevassistenter, studiehandledare och övrig personal förutsätter ett prestigelöst arbetssätt där man kompletterar varandras kompetenser och är beredd att vara flexibel för elevens bästa.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du är kommunikativ, har lätt att skapa kontakt och att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du värnar en god relation, både på rasten och i kvalificerade samtal. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg och en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Kunskap och erfarenhet av NPF, psykisk ohälsa och skolfrånvaro är särskilt värdefullt för den här tjänsten.
I arbetet med att vara rektors ledningsstöd förväntas du ha mycket god förmåga att leda andra, se helheter och ha god organisatorisk förmåga. Du arbetar strukturerat och självständigt med mycket varierande arbetsuppgifter och har förmågan att prioritera i en dynamisk vardag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anders Peterson
Telefon 054-540 37 41
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vålbergsskolan är en F-9-skola belägen i de västra delarna av Karlstads kommun. Här finns bland annat idrottshall, simhall samt närhet till naturen vilket ger goda förutsättningar för en varierad undervisningsmiljö.
Skolan har två klasser per årskurs och har den lilla skolans möjligheter och den stora skolans förutsättningar.