Specialpedagog till Nobelgymnasiet

Specialpedagog till Nobelgymnasiet

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog på Nobelgymnasiet ingår du i skolans samlade elevhälsa samt tillhör något av våra team som aktivt arbetar tillsammans med skolledning, personal och elever i förebyggande och hälsofrämjande syfte. Du kommer att arbeta på organisation, grupp och individnivå i syfte att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du kommer att arbeta för att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du har ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling. Du kommer också att arbeta med generellt inriktade uppgifter som rör elevernas arbetsmiljö ex skolans värdegrund, arbete mot kränkande behandling och jämställdhet.

Kvalifikationer
Som person ska du vara strukturerad, ordningsam, drivande och vara lätt att samarbeta med. Du ska vara utvecklingsfokuserad, våga tänka nytt och inte vara rädd för att misslyckas. Du ska trivas med att vistas i elevernas lärmiljö och att tillsammans med undervisande lärare/mentor utveckla skolans lärmiljöer. Du har goda digitala kunskaper och du är trygg i skolans digitaliseringsutveckling med kunskaper om digitala hjälpmedel. Du ska vara utbildad specialpedagog eller motsvarande utbildning.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Jan Johansson
Telefon 054-5401332
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.