Specialpedagog till Frödingskolan

Specialpedagog till Frödingskolan

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. Frödingskolan är en 4-9 skola på Kronoparken. Vi har ett nära samarbete med lågstadieskolan och förskolorna på området och jobbar under namnet Hela Kronoparken vars vision är att vi utbildar för att agera och leva i en hållbar värld, våra olikheter är våra möjligheter.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog ingår du i Frödingskolans elevhälsoteam och jobbar för att alla elever ska nå läroplanens mål. Du jobbar direkt i undervisning, med stöd i klassrum, med enskild undervisning men också med handledning till lärare. Framförallt jobbar du strategiskt och förebyggande i nära samarbete med rektor och till viss del även med den centrala elevhälsan. Du gör pedagogiska utredningar och utifrån elevens behov i samarbete med lärare utformar du vilka extra anpassningar och särskilt stöd eleven behöver.

Kvalifikationer
Du har en fördjupad pedagogisk kompetens och är utbildad specialpedagog eller speciallärare. Det är meriterande att ha kunskaper i t ex Adler, Logos och Fonologika. Du har erfarenhet av att jobba språk och kunskapsutvecklande. Du har en mycket god digital kompetens och använder dig av digitala verktyg i ditt arbete. Du har en god förmåga till samarbete, är flexibel och lösningsfokuserad.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sarah Thorén
Telefon 054-540 32 21
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.