Specialpedagog/speciallärare

Specialpedagog/speciallärare

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. Nyeds skola är en F-9-skola med tillhörande fritidshem beläget i vackra Molkom några mil utanför Karlstad tätort. Från och med vårterminen 2019 är Nyeds skola med i Skolverkets arbete "Samverkan för bästa skola". Samverkan för bästa skola är ett treårigt samarbete mellan Karlstads kommun och Skolverket med syftet att höja kunskapsresultaten, öka andelen elever som fullföljer sina studier, och att öka likvärdigheten. Under dessa tre år erbjuder Skolverket personlig kontakt och hjälp i att hitta olika metoder, arbetssätt och verktyg beroende på vilka utvecklingsbehov som definierats av skolan.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog/speciallärare ingår man i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även kurator, skolpsykolog och skolsköterska. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som specialpedagog/speciallärare är du en mycket viktig del i utvecklingen av skolans elevhälsa. Du stödjer rektor och är en kvalificerad samtalspartner och handledare för skolans personal. Varje elevs individuella förutsättningar och möjligheter är utgångspunkt i arbetet där du arbetar för att hjälpen för elever i första hand sker i klassrummet. Du genomför pedagogiska utredningar och medverkar vid upprättande och utvärdering av pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram. Du analyserar elevers behov av särskilt stöd från ett övergripande perspektiv, sett till organisations- och gruppnivå. Du ser fördel av ökad användning av alternativa pedagogiska verktyg och digitala resurser. Du är en viktig resurs i uppföljning och utvärdering av elevhälsoteamet. Du bidrar till skolans utveckling genom att arbeta systematiskt, ser helheter och kvalitetssäkrar skolans elevhälsoarbete. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av elever inskrivna i särskolan, SVA och överlämningar till gymnasiet. Du delar med dig och tar till dig av din samt andras kunskap/perspektiv på arbetet med elevernas utveckling utifrån kunskapsmålen i kursplanerna. Del av arbetet kommer att vara arbete som speciallärare. Du kommer att delta i gemensamma möten, handledning och utbildning för specialpedagoger i Karlstads kommun.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare. I ditt arbetssätt är du strukturerad och har en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO, är meriterande. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och du har ett positivt förhållningssätt till människor. Du har god kännedom om skolans styrdokument. Du är duktig på och tycker om att samarbeta och att arbeta självständigt mot uppsatta gemensamma mål. Genom din förmåga att lyssna in andra skapar du förtroende och goda relationer. För tillsvidareanställning krävs specialpedagogexamen/speciallärarexamen. Vidare måste du kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget beställs från polismyndigheten.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Susanne Eklund
Telefon 054 540 29 75
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.