Speciallärare till Helix

Speciallärare till Helix

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Helix är en särskild undervisningsgrupp för elever från hela Karlstadsområdet. Organisatoriskt utgör Helix en klass på Hultsbergsskolan eller på Nobelgymnasiet, beroende på elevens ålder. Skolan är idag belägen i tillfälliga lokaler på Kvarnberget. Under 2020 flyttar Helix in i nyrenoverade lokaler på Herrhagen. Helix har 16 elevplatser och arbetslaget består av fyra lärare samt ett elevhälsoteam.

Arbetsuppgifter
Som speciallärare på Helix ingår du i arbetslaget och du är mentor till några elever. I uppdraget ingår undervisning och specialpedagogiska arbetsuppgifter så som kartläggning, utredning och dokumentation. Du ska utveckla och säkerställa en tillgänglig undervisning och lärmiljö som ger eleverna optimala förutsättningar att utvecklas. Tjänsten omfattar även utvecklingsuppdrag på organisationsnivå i nära samarbete med rektor och specialpedagog. Samarbetet med elever, lärare, vårdnadshavare och myndigheter förutsätter ett prestigelöst arbetssätt där man kompletterar varandras kompetenser och är beredd att vara flexibel för elevens bästa. Du är kommunikativ, har lätt att skapa kontakt och att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du värnar om en god relation, både till vardags och i kvalificerade samtal. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Kunskap och erfarenhet av arbete med tex NPF, psykisk ohälsa, sociala svårigheter och skolfrånvaro är särskilt värdefullt för den här tjänsten. Du ska ha mycket god förmåga att leda andra, se helheter och ha god organisatorisk förmåga. Du arbetar strukturerat och självständigt med mycket varierande arbetsuppgifter och har förmågan att prioritera i en dynamisk vardag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig och legitimerad speciallärare. Erfarenhet av elever med en komplex skol- och livssituation är önskvärt. Vi ställer höga krav på personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kan förekomma före ansökningstidens utgång. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Nilsson
Telefon 054-540 32 65
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Över 87 000 medborgare är beroende av vårt arbete.