Sommarjobb: Sophämtare

Sommarjobb: Sophämtare

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det lättare för våra kunder att leva ett hållbart liv. Vi levererar förnybar värme till mer än 50 000 Karlstadsbor. Vi säljer och producerar förnybar el samt ansvarar för renhållningen i kommunen. Bland våra engagerade medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka 1000 mkr varje år. Renhållningsavdelningen söker sophämtare för hämtning av mat- och restavfall från kunder i Karlstads kommun under sommaren. Arbetet är en del av den kommunala renhållningsskyldigheten och insamling av källsorterat matavfall bidrar till Karlstad kommuns vision om den "goda gröna staden".

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär hämtning av avfall med en- eller tvåmansbetjänad sopbil, där aggregat på flertalet fordon är utrustade med två fack för separat insamling av mat- och restavfall. I arbetsuppgifterna ingår även: - Okulär besiktning av avfallets renhetsgrad - Kontroll av hämtningsställen och hämtningsvägar - Hantering och registrering av avvikelser i form av felsortering, dragsträckor, felplacerade avfallskärl, skillnader mellan hämtat avfall och faktiskt abonnemang, arbetsmiljöaspekter med mera. - Tillsyn och tvättning av arbetsfordon och egna skyddskläder.

Kvalifikationer
Giltigt körkort med lägst C behörighet samt YKB är en förutsättning för denna tjänst. Vi söker dig som är servicemedveten och intresserad av att tillhandahålla bästa service vid sophämtning hos kunder i Karlstads kommun. För att fungera bra i rollen som sophämtare ska du som söker vara frisk och i god form, eftersom arbetet är fysiskt krävande. Som person är du ordningsam, flexibel och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Kunskap om och erfarenhet av kommunal avfallshantering och sophämtning är meriterande.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Stina Allbrink
Telefon 054-5407272
Område Karlstad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Miljö & Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 7 mars 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.