Sommarjobb Biståndsbedömare på Vård och omsorgsförvaltningen

Sommarjobb Biståndsbedömare på Vård och omsorgsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor. Biståndskontoret består av Biståndsenheten, LSS-enheten, Tillsynsenheten och en stabsfunktion. Vi är en verksamhet i framkant som jobbar mycket med utveckling. Biståndsenheten ansvara för myndighetsutövning avseende insatser inom äldreomsorg samt utredningar i samband med planering för kund vid utskrivning från slutenvården.

Arbetsuppgifter
Som biståndsbedömare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter behovsbedömning, utredning och beslut som insatser enligt SoL, framförallt riktade till äldre inom hemtjänst och särskilt boende. Arbetet kräver stor lyhördhet för de äldres behov med ett målinriktat arbetssätt som sker i dialog med den enskilde. Samverkan med anhöriga, kollegor, utförare samt andra professioner och myndigheter är en viktig del i arbetet

Kvalifikationer
Du ska ha en socionomexamen, social omsorgsexamen eller ha en pågående socionomutbildning minst 5 terminer. Som person är du serviceinriktad, har integritet och förmåga att skapa förtroende. Du är en god kommunikatör både muntligt och skriftligt. Arbetsuppgifterna kräver att du har god kunskap i gällande lagstiftning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Oscar Melin
Telefon 054-5405470
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 mars 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.