Socialsekreterare till västra utredningsenheten på Familjeavdelningen

Socialsekreterare till västra utredningsenheten på Familjeavdelningen

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsuppgifter
Vill du bli en av oss? Om du kommer till oss erbjuder vi dig en arbetsplats i centrala Karlstad. Vi har fina ändamålsenliga lokaler som gör att vi stortrivs på arbetet. Arbetsgruppen du kommer till är en samling kompetenta, ambitiösa, engagerade och entusiastiska socialsekreterare. Västra enheten präglas av en stark samhörighet och en god stämning mellan kollegorna. Vi erbjuder dig som ny en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. Våra ärendehandledares främsta uppgifter är att handleda och vägleda dig i ditt dagliga arbete. Vi har en väl fungerande struktur på Familjeavdelningen vilket gör att vårt arbete blir lite enklare. Vi arbetar utifrån BBIC (barns behov i centrum) samt Signs of Safety (en lösningsfokuserad utredningsmetod). Västra utredningsenheten tillhör organisatoriskt Arbetsmarknads- och socialförvaltningens Familjeavdelning. Enhetens uppdrag är att bedöma behov av skydd och stöd för utsatta barn, ungdomar och deras familjer. Vi söker nu en socialsekreterare som handlägger utredningar och bistånd enligt SoL och LVU gällande barn och unga mellan 0-18 år.

Kvalifikationer
Socionomexamen samt erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och då gärna av myndighetsutövning. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, beslut- och handlingskraft, kreativt tänkande samt förmåga att arbeta självständigt. B-körkort, för manuell växellåda, är ett krav.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anneli Ben Or
Telefon 054-5404952
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.