Socialpedagog eller motsvarande Norrstrandsskolan 75-100% (1-2 tjänster)

Socialpedagog eller motsvarande Norrstrandsskolan 75-100% (1-2 tjänster)

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Norrstrandsskolan ligger i centrala Karlstad. Skolan kännetecknas av en hög trivsel både hos elever och personal. För oss är det viktigt med trygghet och studiero. Vi är stolta över att ha en mycket driven och kompetent personal som ligger i framkant i skolutveckling. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll och vi är måna om att du har en bra arbetsmiljö. Vi verkar för det kollegiala lärandet där man tillsammans skapar de allra bästa förutsättningar för våra elevers lärande. Skolan består av tre skolenheter , Norrstrandsskolan Terra Ignis (Åk7-9) Norrstrandsskolan Ventus Aqua (åk 7-9) samt Norrstrandsskolan åk 4-6. På högstadiet finns fem arbetslag. Du kommer att ingå i elevhälsans arbetslag och arbeta riktat mot ett annat arbetslag. Ca 500 elever går i våra klasser som har tre olika inriktningar, musikklasser, engelskklasser och profilklasser. Under läsåret 19/20 är våra prioriterade områden digitalisering, utbildning kring NPF från SPSM samt utveckling av tillgängliga lärmiljöer.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog på Norrstrandsskolan årskurs 7-9 kommer du arbeta främjande och förebyggande för elevers trygghet och studiero. Det innebär att du ansvarar för rastaktiviteter, att du finns som socialt och pedagogiskt stöd för enskilda elever och elever som arbetar i mindre grupp. Du arbetar med värdegrund i klasser och kommer att ha ett nära samarbete med skolans kurator och skolans studie- och yrkesvägledare. Du kommer att ingå i skolans trygghetsteam och ha ansvar för att följa upp eventuella kränkningsärenden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: -Ser till elevens bästa -Har lätt för att skapa goda relationer -Är flexibel och lösningsfokuserad -Arbetar för att varje elev ska få utveckla sitt lärande och sociala kompetens på bästa sätt - Är engagerad och brinner för ditt uppdrag - Är bra på att samarbeta och kan samverka - Kan inspirera och motivera elever - Är socialpedagog eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sofia Hedberg
Telefon 054-540 31 22
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.